Policie chrání klimatické teroristy před vzteklými řidiči, kterým ilegálně blokují silnici, koukněte na videa

Uveřejněno dne 10 listopadu 2021 000 8:33

Policie byla nafilmována, jak chrání klimatické aktivisty z – Izolujte Británii – před vzteklými motoristy, kterým zase blokovali dálnici M25.

Video ukazuje řidiče dodávky rozčileného, že je zdržován, jak je násilně odveden od tzv. protestujících roztažených přes přístupovou silnici, přičemž velký počet policistů stojí kolem, aniž by s tím cokoliv dělali, přinejmenším v době nafilmování.

„Způsobujete více znečištěním všech těch aut, co tu trčí, když to tu tak ku**íte,“ obořil se jeden řidič podle LBC na aktivisty.

„V lidech k sobě budíte nenávist. Běžte a protestujte v Londýně a pochodujte na Downing Street (předsednictvo vlády),“ vztekal se.

Vedení policie svou údajně „robustní“ reakci na tyto ilegální akci obhajovalo, když upozorňovalo na počty nakonec provedených zatčení, zprávy ale teď ukazují, že mnozí z aktivistů byli zatčeni už mnohokrát, kdy byli jen na chvilku zadrženi a pak zase propuštěni zpátky, a se vrátili k dalším akcím.

Policie byla rovněž nafilmována, jak ve skutečnosti postupuje po silnici a zastavuje dopravu sama, aby protestujícím umožnila se tam rozvinout a cestu zablokovat, kdy byla zachycena policistka, co jim říká: „Pokud někomu z vás vzniknou nějaké potíže nebo budete něco potřebovat, tak mi to jen řekněte, a my s vámi zkusíme něco pohodovým způsobem udělat.“

Dokonce i úplně stejně nejapnou ministryni vnitra Priti Patel to dohnalo k zuřivosti, když viděla ten laxní přístup policie, a požadovala „rozhodnou akci“.

Poslední dálniční „protest“ přichází poté, co jeden muž tvrdil, že jeho matka zůstala ochrnutá, neboť kvůli předchozí demonstraci „uvízl na šest hodin v dopravě,“ když svou matku, kterou postihla mrtvice, vezl do nemocnice.

„Byl jsem tam se svou matkou šest hodin a díval se, jak schází, ale nemohl jsem s tím nic dělat,“ lamentoval během volání k LBC.

„Když jsme ji dostali do nemocnice, tak doktoři říkali, že kdybychom ji tam dostali do 90 minut po jejích symptomech, zotavila by se s jen minimálním postižením.“

„Protože zůstala v mrtvici šest hodin, tak je teď na levé straně úplně ochrnutá. Mám takový vztek, jsem tak rozčilený, vůbec k tomu nemuselo dojít.“

Alex Pantling/Getty Images

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist