Čínský president asi vypíše soutěž o největšího idiota

Uveřejněno dne 20 listopadu 2021 000 12:31
Čína sice otevírá jednu uhelnou elektrárnu za druhou, ale klimatickou politiku Západu nikdy nezpochybňuje.

To to ale letí. Za mého mládí byla Čína malá chudá země a dnes je to velká bohatá země. I na Západě je nyní dávána za vzor. Sice tam „svoboda jednotlivce“ dostává na frak stejně jako další buržoazní přežitky. Ale za to nemůžeme Čínu kritizovat, protože takové věci jako systém sociálního kreditu, jsou vlastně ztělesnění dnešních evropských hodnot. Není to přece cenzura, alebrž vedení občanů k odpovědnosti.

A tato osvícená země je nám dokonce vzorem v ochraně klimatu. A kdo ve svých koncentračních táborech vyrábí naše solární panely? Čína. Kde se těží většina neobnovitelných surovin pro ehm… tzv. obnovitelné zdroje? V Číně. Kdo vytváří na trhu falešné kredity, které si pak Evropané kupují jako odpustky za své klimatické hříchy? Čína.

Tak například, Čína dodává přes 80% světového polysilikonu, ze kterého se vyrábí soláry. V Xinjiangu se vyrábí celá polovina světové produkce. Ovšem vyrábí to tam na nucených pracích věznění Ujguři. Což je velmi ekologické, protože čím více jich při výrobě panelů umře, tím více se sníží přelidnění planety.

Čína na rozdíl od všemožných popíračů podporuje hodné progresivní aktivisty. Průkopníci ekologie z EDF (Environmental Defense Fund) si otevřeli pobočky v Číně a organizují tam pro soudruhy klimatická školení. EDF nestranně informuje o moudré klimatické politice čínských soudruhů. A ti mezitím mají klid na práci… se zvyšováním emisí.

Čína nejlépe na světě pochopila mechanismus offsetů. Tedy jeden snižuje, zatímco druhý zvyšuje. Zákon zachování. Čína tedy svou ekonomiku nechá růst, ale poskytuje nám citovou podporu, abychom my tu svou ekonomiku… zeštíhlili.

Za posledních deset let spotřeba ropy v Číně stoupla o 30%, spotřeba zemního plynu se zdvojnásobila. Dnes Čína zodpovídá za 27% světových emisí CO2. Ovšem Čím méně Evropa omezí svou spotřebu těchto surovin, tím více jich zbude na Čínu. Také mám radost, když někdo z rodiny začne držet dietu – u společné večeře toho pak víc zbude na mě.

Nikdy nevyrušujte svého nepřítele, když zrovna dělá nějakou hloupost. Takže čínský pan president tuto politiku samozřejmě podporuje. Na klimatický summit v Glasgow sice nepojede, ale poslal jim prý textovku. Že prý jim moc fandí v tom, co dělají. A Čínské závazky? Čína se zatím zavázala, že její emise budou dál růst, dokud nedosáhnou vrcholu. Což dává smysl.

Ještě by mohl vypsat nějakou mezinárodní soutěž. Západní státy, které nejvíce pokročí v boji proti uhlíku, by od Číny každý rok dostávaly nějaký dar. Třeba potravinové lístky. Nebo dříví na otop.

REFERENCE:

https://www.nationalreview.com/2021/08/climate-policy-with-chinese-characteristics/

https://www.edf.org/climate/why-china-center-our-climate-strategy

https://www.reuters.com/world/chinas-xi-address-glasgow-cop26-written-statement-monday-2021-11-01/

https://www.forbes.com/sites/michaelshellenberger/2021/04/29/why-wont-environmentalists-speak-out-against-forced-labor-for-china-made-solar-panels/?sh=163c8d742a63

https://foe.org/blog/2008-10-trading-in-fake-carbon-credits-problems-with-the-cle/

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist