EU zavede povinný zimní spánek

Uveřejněno dne 6 prosince 2021 000 12:45
V rámci boje za klima a v duchu zeleného údělu navrhuje EU zavést pro Evropany zimní spánek. Sníží se tak emise skleníkových plynů o 25 až 30 %.

Pokud bude více jak polovina obyvatel Evropy v hibernaci přes zimní období, sníží se spotřeba, nebude potřeba tolik energie a sníží se i výroba potravin. Uhelné a jaderné elektrárny se budou moct zavřít dříve, než je původně plánováno.

Zároveň se tím EU vyhne případným zimním black-outům. Nové nařízení o zimním spánku současně řeší i přechod letního a zimního času. Nadále bude platit jen letní čas, protože přes zimu bude většina obyvatel spát.

Také se počítá s tím, že část obyvatel odletí do teplých krajin. Budou to převážně ti, kteří z těchto krajin do Evropy přicestovali s pomocí speciálních cestovek. Aby tyto cestovky měly zajištěny i další příjmy, tak na jaře je přivezou zase ze zimovišť zpět do Evropy.

Také se nebudou muset rušit Vánoce, protože většina obyvatel, kteří je vyžadují, bude tou dobou spát. A naopak ti, kteří proti tomu protestují, budou ve svých zimovištích, čili v teplých krajinách.

Jak to jen zařídit, aby lidé na podzim ulehli a spali až do jara? Už jsou vyčleněny zdroje na reklamní Megakampaň s názvem: „Zimní spánek – Tvůj nejlepší přítel“ a navíc EU nenechává nic náhodě. Ve spolupráci s proslulými vědci z nejmenované, ale osvědčené, farmaceutické firmy a za pomoci peněz známých (a osvědčených) mecenášů vyvíjí novou hibernační pilulku. Ta bude uvedena na trh, jakmile vyjde nařízení EU v platnost. Léková agentura EMA je připravena hibernační pilulku podmínečně schválit.

EU počítá i s odporem a protesty některých Evropanů, proto již zřídila na úrovni EU nový Úřad pro kontrolu a řízení hibernace a na úrovni členských států se chystá zřízení poboček.

Evropská komise jako předvoj pokroku a všeobecného blaha, tentokrát předpokládá, že se nové nařízení o zimním spánku bude většině lidí líbit a každoročně se budou tvořit fronty lidí na hibernační pilulku, s níž lidé snáze překlenou nepříznivé zimní období.

Pro úředníky, kteří budou bohužel tvrdě pracovat přes celou zimu, neboť dodržování nařízení je třeba bedlivě kontrolovat, budou připraveny na základě výjimky a povinné certifikace subjektů v provozu certifikované služby jako restaurace, penziony, kadeřníci a lyžařské areály.

Milujeme EU: vše pro naše dobro a kvalitní zimní spánek. Již brzy!

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist