„Uhelná elektrárna“ Niedermayer nám zatápí. Měl by také ekologicky ukončit činnost. Pravicový komentátor se baví

Uveřejněno dne 9 prosince 2021 000 13:22

Pravicový komentátor Jan Paluska se vysmívá europoslanci Luďku Niedermayerovi (TOP 09), který na svém facebooku „tleskal“ hvězdné americké lyžařce Mikaele Shiffrinové. Ta zvažuje konec kariéry, protože prý kvůli cestování na závody příliš zatěžuje planetu, což je podle Niedermayera obdivuhodné. „Myslím, že by bylo víc než odpovědné, kdyby následoval americkou lyžařku a svou činnost ukončil,“ vzkázal Paluska Niedermayerovi s ohledem na jeho cesty po Evropě.

„Uhelná elektrárna“ Niedermayer nám zatápí. Měl by také ekologicky ukončit činnost. Pravicový komentátor se baví
Foto: repro Facebook
Popisek: Známý konzervativní glosátor a člen ODS Honza Paluska

 

Dvojnásobná olympijská vítězka ve sjezdovém lyžování Mikaela Shiffrinová zvažuje konec kariéry v pouhých 26 letech kvůli starostem o planetu, jak informoval server Sport.cz.

„Mám problém s tím, že náš sport vyžaduje spoustu cestování,“ prohlásila Shiffrinová s tím, že příroda vysílá v poslední době mnoho varovných signálů jako lesní požáry na americkém západním pobřeží či stále katastrofičtější zimní sněhové bouře v zámoří.

„Nejsem samozřejmě environmentální expert. Ale příroda nám říká, že už je supernaštvaná,“ dodala hvězdná americká lyžařka a slíbila, že letošní sezónu zkusí naplánovat tak, aby co nejméně cestovala.

Slova Shiffrinové se rozhodl pochválit europoslanec Luděk Niedermayer, podle nějž si to zalouží velký respekt. „Myšlenka o ukončení skvělé kariéry kvůli tomu, že její pokračování znamená velkou zátěž pro naši planetu, připadá mnoha lidem asi jako myšlenka z jiné planety. Ale právě to, že jinou planetu nemáme a musíme chránit lépe tu, kterou máme, vede stále více lidí i k takovýmto úvahám. Za mne si zaslouží velký respekt,“ napsal Niedermayer na svém facebooku.

Jeho vyjádření neuniklo Janu Paluskovi, který si europoslance náležitě vychutnal. „Americká lyžařská sportovní hvězda Mikaela Shiffrinová uvažuje ve svých 26 letech o konci své kariéry. Jako důvod uvádí dopady své činnosti – především cestování s ní spojené – na životní prostředí. Prý se podle jejího názoru příroda zlobí (sic!) Za normálních okolností by ta dáma skončila někde ve skupině ezokraviny, ale tématu se naštěstí chytil europoslanec Luděk Niedermayer. Ten na ni napsal oslavnou ódu,“ popsal celou záležitost Paluska a pustil se do Niedermayera.

 

 
 

Ten má totiž podle něj taktéž velkou uhlíkovou stopu, a měl by proto uvažovat také o konci kariéry. „To je pochopitelně dojemné, akorát že milý Luděk má sám uhlíkovou stopu jako takové malé okresní město. Pan Luděk, který si za pět let schůzování v europarlamentu vydělá tolik co průměrný Čech za 25 let svou prací, totiž taky dost cestuje. Kromě Evropským parlamentem přidělených aut využívá hojně i leteckou přepravu. Pendluje totiž pravidelně mezi Prahou, Bruselem a Štrasburkem, plus si občas střihne nějakou tu zahraniční cestu,“ vypočítává Paluska.

„Ve všech třech městech má zároveň i svou kancelář, kterou sdílí se svými osmi asistenty a asistentkami (z toho jsou dvě na mateřské dovolené) a v nichž se na denní bázi svítí, topí, běží počítače atd. Pan Luděk je, co se dopadů na životní prostředí týče, ekvivalent takové uhelné elektrárny,“ srovnává Paluska s dodatkem, že zatímco uhelná elektrárna má alespoň přínos v tom, že nám topí, „pan Luděk nám tak maximálně zatápí“.

Proto by podle Palusky bylo více než odpovědné, aby Niedermayer „následoval americkou lyžařku a svou činnost ukončil. Bylo by to odpovědné nejen vůči planetě, ale také vůči nám, kteří se s plody jeho práce musíme nějak vyrovnat v každodenní snaze vydělat si na chleba,“ uzavírá Paluska, že pak by si pan europoslanec zasloužil velký respekt.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist