Zprávy pro Německo

Uveřejněno dne 19 dubna 2011 000 14:51

nemecko2Tak v Německu už vyrobí slunce přes noc elektřiny přesně tolik jako nyní jaderná elektrárna ve Fukušimě. Tleskám. Tamní skvělou energetickou politiku každý den ráno se obnovujících zdrojů energie je tedy třeba propagovat i jinde – při troše štěstí do sto let by se nám tak mohla ta světovláda konečně podařit i s tou kýženou redukcí populace. Kdo chce v Česku konečně ta baltická a jiná moře nechť ony skvělé německé myšlenky laskavě šíří po světě a nezapomíná se množit.

Už i 12.1 GWh denně! Tolik už v Německu vyrobí slunce elektřiny! Jaderné elektrárny na zavření. Fukušima!!

Pojďme se tedy milé děti podívat kolik je to těch i 12.GWh denně v tom Německu.

V r. 2008 se tam spotřebovalo 631 TWh elektřiny. To bylo průměrně 1727 GWh denně. 1727 děleno 12.1 = 142. A pak tedy 1 děleno 142 = 0.007. -Sedm tisícin spotřebované elektřiny v r. 2008 se tam nyní v tom Německu, vůdčí to velmoci v tzv. obnovitelných zdrojích energie, už občas vyrábí slunečními elektrárnami. Skvělé.

Za 10 let, co tam v r. 2000 zeleně schválili zrušení jaderné energetiky do r. 2021 (zařídil p. Schroeder a pak odešel na teplé místečko v Nordstreamu, najmut bankou Rothschild a dosazen Gazpromem) a rvali tam s EU pod tlakem dotace, to je tedy opravdu pokrok. Nemyslíte?

Ze zlého jádra se v Německu (zatím) vyrobí 23% elektřiny. 0.23 děleno 0.007 = 32.85, krát deset let dosavadního slibného vývoje = 328 let.

Takže dobrá zpráva pro Němce: ještě 328 let stejného slibného vývoje slunečních elektráren a už tam vyrobí ze slunce stejně jako dnes z jádra. Sice to bude fungovat jen přes den, ale to jistě skvěle napomůže německému průmyslu výroby svíček.

A teď ta špatná zpráva: Z uhlí a plynu se dnes v Německu vyrobí 60% elektřiny. V onom skvělém roce 2338 (-kdy by se v Německu současným světově nejrychlejším tempem růstu vyrovnala výroba slunečí elektřiny té současné výrobě z jádra tamtéž) i kdyby tedy světová spotřeba energie odteď už dále nestoupala, na což nevypadá, ale už nebude žádné, ale vůbec žádné uhlí. Nikde. Kousek možná někde v muzeu. Podle Světové uhelné asociace vydrží uhlí na 119 let. Světové zásoby plynu jsou odhadovány na 190 biliónů m3. Současná roční světová spotřeba plynu je odhadována OSN na více než 3 bilióny m3. 190 děleno 3 = 63. -Plyn z těchto zásob, kdyby se spotřeba dále nezvyšovala, by tedy vydržel nanejvýše na 63 let. A i s plynem z nadějných tzv. fracků, na jejichž vytváření je třeba množství vody, které je málo už dnes, to bude také velmi vachrlaté.

Nabízí se tedy otázka: Z čeho Němci vyrobí těch zbylých 77% elektřiny? Z větru? A co když nebude zrovna foukat a bude noc a leden? Zmrzne v tmách většina Němců do roku 2338 i s tamními Turky a aktivisty Greenpissu a zbytek vymře hlady, a dost možná i mnohem dříve, a my konečně pěkne rozšíříme české země na západ a Francouzi své zlé jaderné elektrárny na východ? Nebo přijdou Němci zase k rozumu?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist