Německo ztrácí soudnost v otázkách elektřiny z jádra

Uveřejněno dne 21 dubna 2011 000 10:52

nemecko2Bude odstrašujícím příkladem?   Dle zpráv z posledních dnů, hysterie ohledně výroby elektřiny v jaderných zařízeních v Německu začíná nabývat na konkrétních obrysech.

Jak uvedl Fritz Vahrenholt z Innogy (RWE) pro list Die Welt, jižnímu Německu dnes reálně hrozí blackout. Tedy událost, která negativně ovlivní život každého v postiženém regionu. Na vině není jen dočasná odstávka osmi jaderných reaktorů kvůli bezpečnostní revizi, která prohloubila již tak vysoký deficit elektřiny, ale také dlouhodobá energetická politika země ovlivněná nereálnými názory ekologických frakcí. Německo tak překvapivě může být pro zbývající členské státy prvním odstrašujícím příkladem, kam až lze dojít při bezhlavém a v podstatě bezdůvodném odsuzování energie z jádra a naopak nepřiměřeně vysoké podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů.

Česká republika by si měla vzít ponaučení a co nejrychleji dobudovat další dva bloky JE Temelín. Pokud se ostatní rozhodli pro závislost na dovozu elektřiny, buďme připraveni jim ji prodat.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist