Naftová Škoda Superb ujela na dálnici elektrickému Fordu Mustang Mach-E

Uveřejněno dne 6 ledna 2022 000 12:34

Řada elektromobilů se sice chlubí až formulovými údaji o výkonu a točivém momentu, test holandského magazínu však ukázal, že není všechno zlato, co se třpytí –⁠ na nadupaném elektroautě si bez větších potíží smlsnul i tuctový nafťák.

Je třeba podotknout, že honosně nazvanou Performance Edition odlišuje od sériové verze točivý moment až 860 newtonmetrů při zachování standardních 358 kilowattů čili 480 koní. Elektrický Ford neoslnil už v testech zrychlení z 0 na 100 km/h (i když mu v tomto případě určitě nepomohlo nepříznivé počasí), při kterých zaznamenal akceleraci téměř o vteřinu pomalejší, než jakou udává automobilka. Největší trapas však přišel až při pokusu o zrychlení na maximální rychlost, jelikož honosný Mustang prostě nedokázal držet krok s běžnou Škodou Superb Combi.

Jelikož šlo o provedení Scout, můžeme počítat s tím, že pod kapotou českého rodinného dostavníku pracoval turbodieselový agregát o výkonu maximálně 190 koní. Zcela to ilustruje dnešní průmyslovou realitu, v níž jsou spalovací agregáty na ústupu ve prospěch elektromobilů, které kvůli svým vlastnostem neposkytují zrovna důstojnou náhradu.

Ve videu si všimněte, v jakém kontrastu je dravé zrychlování elektromobilu do zhruba 150 km/h a jak se naopak trápí v rychlostech nad 170 km/h.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist