RAKOUSKO: Skandální výrok ministryně

Uveřejněno dne 7 ledna 2022 000 8:07

Rakousko se postavilo proti návrhu Evropské komise, aby se jaderná energie a zemní plyn staly takzvanými čistými zdroji. EU tak čeká tvrdý souboj mezi ideology záchrany klimaty a realitou.

Evropská komise chce zařadit jádro a zemní plyn mezi zelené investice. O kroku informoval list Financial Times, který má chystaný návrh k dispozici. Za zařazení jaderné energie na seznam zelených investic dlouhodobě bojuje mimo jiné Česko. Komise chce dát investorům návod, do kterých technologií se vyplatí vložit peníze.

Návrh Evropské komise (EK) zařadit jádro a plyn mezi čisté zdroje energie narazil na hlasitý odpor v Rakousku. Ministryně pro ochranu klimatu Leonore Gewesslerová (Zelení) uvedla, že Brusel provedl akci ve stylu Nacht-und-Nebel, což připomíná pojem z 2. světové války.

Nejprve se podrobněji podíváme na komentář rakouské ministryně. Podle médií připomíná její komentář „pojem z 2. světové války“. On ten pojem vůbec nepřipomíná. Je to naprosto skandální využití termínu, který vytvořil svým rozkazem německý vůdce Adolf Hitler.

Nacht und Nebel (Noc a mlha) byl rozkaz vytvořený Adolfem Hitlerem. Vydán byl 12. prosince 1941 jako tajná směrnice číslo 165/41 a podepsán šéfem vrchního velitelství branné moci generálem Wilhelmem Keitelem. Tato směrnice určovala způsob zvláštního zacházení se zatčenými v třetí říši a s vůdci odboje na okupovaných územích. Toto zacházení v sobě zahrnovalo únos osob uprostřed noci (Nacht) a jejich zmizení (Nebel) bez jakýchkoliv informací příbuzným v Říši. Takoví lidé měli navždy zmizet a nejistota spojená s jejich zmizením měla být psychologickým terorem, který měl další jedince odstrašit od jakékoli opozice vůči nacistickému režimu. Zatčení během akce Nacht und Nebel byli převážně z Belgie, Francie a Nizozemska. Obvykle byli zatčeni uprostřed noci a rychle převezeni do stovky kilometrů vzdálených věznic. Zde byli podrobeni výslechům a mučení. Pokud přežili, byli odesíláni do koncentračních táborů Dachau, Sachsenhausen, Buchenwald, Mauthausen, Neuengamme, Gross-Rosen a Natzweiler. Všem úřadům bylo zakázáno podávat zprávu příbuzným o úmrtí vězně z akce Nacht und Nebel, ani nebylo vydáváno tělo zemřelého k pohřbení do vlasti.

Uvádím tak podrobný popis onoho termínu zvláště proto, abych ukázal naprosto skandální využití takého srovnání z úst rakouské ministryně ochrany klimatu. Vydává totiž návrh Evropské komise za nacistickou politiku. Je neuvěřitelné, kam až jsou ochotni zajít zastánci ideologie záchrany klimatu. Ideologie, která nesnese prostou kritiku fyzikální termodynamiky a platných termodynamických vztahů. Teorie o klimatických změnách způsobených růstem koncentrace kysličníku uhličitého ignoruje nejen fyziku a fyzikální termodynamiku obecně, ale reviduje desítky let trvající studium vlivu Slunce na klima Země. Je to doslova vědecký revizionismus, který našel úrodnou půdu v politice díky tomu, že vytváří strach z budoucnosti a dokáže takovouto interpretací vyhrát či uspět ve volbách. Příkladem takového „antiskleníkového názoru“ může být práce New Insights on the Physical Nature of the Atmospheric Greenhouse Effect Deduced from an Empirical Planetary Temperature Model (zde).

V podstatě jde o to, že podle výše uvedené práce není podstatné složení atmosféry, ale její tlak, chcete-li hustota. Jinými slovy, reálný, fyzikálně odůvodnitelný „skleníkový efekt“ je podle Nikolova a Zellera závislý výhradně na intenzitě záření Slunce a na atmosférickém tlaku, jenž je určován gravitací a celkovým objemem (hmotou) atmosféry, nikoliv objemem či koncentrací „skleníkových“ plynů (jako jsou CO2 či metan).

Vzhledem k tomu, že skleníková teorie dnes převažuje a je bohatě sponzorována dotacemi na výzkum, který má podpořit vliv kysličníku uhličitého na teplotu na Zemi, stala se tato ideologie vůdčí propagandistickou teorií, která má donutit ke změnám v chování člověka s cílem zachránit klima. Je to ale boj doslova a do písmene s větrnými mlýny – dokonce na nich Německo chce postavit svou energetickou budoucnost. A jedním z logických důsledků je zdražení energií, kterého jsme už dnes svědky.

Budeme tedy zřejmě také svědky toho, že zastánci fyzikálního vysvětlení vlivu záření Slunce na teplotu na planetách (nejen na Zemi, ale i na dalších planetách Sluneční soustavy) budou dále zesměšňováni a navíc ostrakizováni tím, že používají nacistické metody k prosazování svých zájmů. Tak lze totiž jedině definovat komentář rakouské ministryně ochrany klimatu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist