Proč chce Fialova vláda nechat ohlupovat děti?

Uveřejněno dne 12 ledna 2022 000 14:58
„Podpoříme environmentální vzdělávání a výchovu, především s ohledem na systémové uplatnění tzv. klimatického vzdělávání ve školách,“ uvádí se v programovém prohlášení vlády.

Vážně je dětem potřeba vyprávět progresivistické pohádky o obnovitelných zdrojích a oxidu uhličitém?

Vláda Petra Fialy se zřejmě rozhodla otevřít dokořán brány škol progresivistickým vykladačům pravdy. Proč jinak by v programovém prohlášení psala o podpoře environmentálního a klimatického vzdělávání na školách? Pokud by to myslela jinak, hodila by se do jejího textu spíš slova o ochraně přírody, nebo ekologii. Nikoli termíny ze slovníku aktivistů, kteří se tetelí, aby ze států v EU udělali svoji zeleně socialistickou laboratoř, ve které se nejí maso a svítí se jen, když fouká vítr či svítí sluníčko.

Podle předloňských zpráv ve Velké Británii má část dětí klimatickou fobii a v noci mají zlé klimatistické sny. Toho chce vláda dosáhnout? Nebo chce snad podporovat další kolo „pátečních stávek za klima“? Mimochodem, kde je tomuto údajnému hnutí konec? Protože to bude to, čeho tlupa aktivistů agitujících ve školách nejspíš dosáhne.

Na to, aby děti pochopily, že je správné se k přírodě chovat ohleduplně, snad stačí stávající náplň školních osnov. Ale zelená ideologie, která nezná řešení na problémy, které sama vytváří, ve školách nemá co dělat. Stejně, jako tam nemá co dělat žádná jiná ideologie.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist