Probere Putinova facka Evropu ze zeleného snění?

Uveřejněno dne 24 února 2022 000 16:04
Putin napadl Ukrajinu a svět hledá možnosti, jak ho potrestat tak, aby to bolelo spíše jeho než svět. Bohužel sami jsme si naběhli na vlastní vidle a teď nám nezbude, než se kroutit.

Zelené šílenství dohnalo Evropu k závislosti na ruském plynu, která se časem stává totální. Po vlně odstavování funkčních uhelných i jaderných elektráren (dokonce i těch, které ještě nebyly spuštěny) se naplno projevila neschopnost obnovitelných zdrojů, zejména větrníků a FVE dodávat energii za všech okolností. Náhrada evropského uhlí ruským plynem se nám teď vrací jako bumerang.

Je zcela jisté, že Putina je třeba dokonale izolovat od civilizované společnosti. A k tomu patří i okamžité zastavení nákupu ruského plynu. A hlavně kousnutí do kyselého jablka – Geen Dealu.

Je třeba okamžitě odkonzervovat všechny zakonzervované elektrárny na uhlí i jádro a začlenit je do evropské energetické soustavy.

Je třeba urychlit a na evropské úrovni organizačně a finančně zajistit výstavbu nových jaderných elektráren, které svou produkcí nahradí ty plynové, ale i pokryjí zvýšenou spotřebu elektrické energie v důsledku nárůstu elektromobility. Elektromobily najednou získávají další rozměr – je to další cesta, jak se zbavit závislosti na ruských surovinových zdrojích.

Putinova facka by nám měla otevřít oči. Všem. Všichni budeme muset vystoupit ze svých názorových bublin a podívat se kolem sebe jinýma očima.

Stane se to?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist