Nigel Farage spouští nové hnutí k záchraně Británie před ruinujícím Zeleným údělem

Uveřejněno dne 11 března 2022 000 10:57

Nigel Farage, kterému se všeobecně přisuzuje zásluha, že Brity sešikoval k Brexitu, spouští novou kampaň požadující referendum o politice čisté nuly uhlíkových emisí premiéra Borise Johnsona.

Farage zřídil nové hnutí „Británe znamená business“, uvádí článek v Mail on Sunday, v němž se praví, že nesouhlas se Zelenou politikou Borise Johnsona (BoJo) narůstá i uvnitř jeho kabinetu.

Nigel Farage spouští politické hnutí pro kampaň za referendum o kontroverzní politice Borise Johnsona Čistých nulových emisí uhlíku k dekarbonizaci ekonomiky do roku 2050.

Bývalý vůdce Strany Brexitu využil článku v dnešním Mail on Sunday, aby oznámil tažení – Británie znamená business – postavené na modelu jeho úspěšné kampaně za referendum o Brexitu, které bude vyzývat ke zrušení vlajkové Zelené politiky, o které experti tvrdí, že by mohla stát 1,3 bilionu liber.

Intervence pana Farage přichází uprostřed rostoucího neklidu uvnitř Kabinetu kvůli břemeni, jaké tento plán uvalí na ekonomiku, která už teď umdlévá pod zátěží Covidové krize s náklady 400 miliard liber a pod vzestupem nákladů za energie vybičovaným rozvratem dodávek plynu způsobeným ruskou invazí na Ukrajinu.

Farage v článku vysvětluje: „Politická třída ve Westminsteru“ zemi zavedla na „cestu ke zruinování“, když se zavázala k cíli Čisté nuly, aniž by o tom proběhla jakákoliv veřejná debata.

Jak jsme uváděli výše, Farage se svým spoluzakladatelem Richardem Ticem, který byl spolu s ním zakladatel jak hnutí „Odchod znamená odchod“, tak „Strany Brexitu“, požadují o té Zelené agendě referendum, přičemž tu agendu označují za čin „příšerného sebepoškozování“. Farage zašel ještě dále, když tvrdí, že britští vůdci s velkou radostí zařídí odstěhování veškeré průmyslové základny ze země, když to bude znamenat snížení emisí CO2.

Jedním z dalších cílů tohoto hnutí je kampaň za odstranění DPH.

„Povedeme kampaň za odstranění pětiprocentní DPH na účtech za energii.“

„Zelené dotace tečou přímo na bankovní účty bohatých pozemkových magnátů, zazobaných investorů a konglomerátů vlastněných ze zahraničí, kdy tito baroni obnovitelností vlastní skoro celý sektor obnovitelných energií.

Mezi ministry nejskeptičtější k BoJově plánu patří kancléř pokladu (ministr zahraničí) Rishi Sunak, který opakovaně vyjadřoval obavy z „Čisté nuly“, nejspíš protože vláda jejího veličenstva slíbila dotace účtů za topení pro miliony britských rodin, takže zaplacení tohoto účtu za „Čistou nulu“ v podstatě nechala na ministerstvu financí, když ceny za topení zatížené poplatky za infrastruktury mají v dubnu stoupnout o 50%.

Farage pak poukázal na osud britského uhelného průmyslu jako na příklad katastrofálních důsledků pro průmysl způsobených Zelenou agendou vlády. Např. pokud bude Británie vyrábět ocel, bude potřebovat uhlí. Odkud ale Británie teď uhlí bere? To se dováží.

Nedávno někteří z 40 poslanců Toryů ze „Skupiny přezkoumání čisté nuly“ napsali dopis BoJovi, v němž na něj naléhají, aby zrušil ten odpor vlády k frackingu hojných britských zásob břidlicového plynu. V době, kdy ceny energií rostou, to vypadá na jasnou věc. Energetický gigant Cuadrilla se chystá zabetonovat dvě studny zemního plynu, protože fracking byl teď zakázán, ale tato skupina poslanců Toryů se zoufale snaží zabránit, aby k tomu došlo, hlásí Sun.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist