NĚMECKO: Hloupost matkou zbabělosti

Uveřejněno dne 21 března 2022 000 13:27

Odkládal jsem psaní tohoto článku týden (je 16.3. 14:30) v naději, že Německo ohlásí, že zavřelo veškera potrubí vedoucí plyn z Ruska. Nedočkal jsem se. Je však válka a zdvořilost a ohledy musí stranou.

Nákup plynu z Ruska je největší dírou v sankcích, které Západ uvalil na Rusko, a umožňuje Rusku hospodářsky přežít. Ale Němci chtějí topit a solidarita jim moc neříká. Svědomí si zalepili zasláním starých rezavých zbraní na Ukrajinu (původně ovšem neposlali nic s tím, že Ukrajina stejně dlouho nevydrží) a dál vytírají zrak domácímu i světovému veřejnému mínění sliby, že vybudují terminály na dovoz plynu ze zámoří a dokonce že budou zbrojit. Rozhodli se také koupit letadla.

Německá zbabělost má kořeny na počátku desátých let, kdy se vláda Merkelové rozhodla převzít vedení světa v zelenosti. Pod záminkou zlepšování životního prostředí začala vypínat atomové elektrárny a ohlásila ústup od uhlí. Spalováním uhlí vzniká CO2, údajně ničící klima skleníkovým efektem. Proto se Němci rozhodli nahradit je zemním plynem, a protože je dražší, prohlásili jej za bezemisní zdroj. Neuvěřitelná drzá hloupost. Plyn produkuje o třetinu CO2 méně než uhlí, pravda, zato produkuje plno vodní páry, která je také významným skleníkovým plynem, a při jeho těžbě uniká spousta metanu, který je vůbec nejhorší skleníkový plyn. To, aby mohli zavřít atomové elektrárny, které neprodukují žádné škodliviny.

Kocourkov uprostřed Evropy ve 21. století. Jakto, že národ mimořádně vzdělaný, zejména technicky, toto skousl? Že nikdo nezačal Merkelovou veřejně zkoušet z fyzikální chemie, kterou kdysi provozovala? Že nemluvili o hlupácích, nevzdělancích a troubách? Hloupost zavalila Německo a jediné vysvětlení, které mě napadá, je stádnost. Není to poprvé v dějinách, kdy Němci přijali za národní ideologii očividný nesmysl tvrzený shora. Že jejich hloupost trvá, potvrdily poslední volby, které vysadily zelené do spolkové vlády. Atomové elektrárny stejně vypnou. A basta.

Podobnou kapitolou je odzbrojení Německa. Teď, uprostřed bojů, vyšlo najevo, že Němci armádu vlastně nemají. Je podvyživená, zbraně zastaralé a letadla teprve budou shánět. Von der Leyenová, bývalá ministryně obrany, která obranu Německa tak trestuhodně zanedbala, teď sedí v křesle předsedkyně EU. Dodala ji tam Merkelové jako náhradu za úplně nemožného Timmermanse. Jejím jediným úkolem teď musí být rezignovat.

Jsme v kruté válce, kterou za nás odnášejí Ukrajinci. Němci mají na té válce velký díl viny, protože podkuřováním Rusům a přivázáním Evropy k ruskému plynu jim dodali odvahy k drzé agresi. Nečekali valný odpor civilizovaného světa. Kdyby šlo jen o Němce, byla by Ukrajina dnes už obsazená.

Zdroj

Reakce
  1. 2 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist