Za drahé potraviny můžou klima-tyrani. Proč to ČT neřekne?

Uveřejněno dne 30 května 2022 000 12:49
Česká televize právě odvysílala roztomilou reportáž o potížích zemědělců, kde zapomněli na to nejdůležitější. Kdo za ně může?

Copak v Německu nevěděli, že traktory jezdí na naftu?

 

Ještě před začátkem války na Ukrajině jsem poslouchal německý veřejnoprávní rozhlas Bayerischer Rundfunk, kde mluvili o rostoucích cenách potravin. V reportáži dali slovo zemědělcům, kteří znepokojeně prozradili, že ceny přece rostou kvůli zvyšování ceny nafty. Používáme traktory a ty jezdí na naftu, říkali. Jestli ceny nafty porostou dál, budeme musit u my zdražit a potraviny budou ještě dražší.

A to jste nevěděli, když jste Zeleným odsouhlasili, aby vám tu naftu zdražili? Říkal jsem si tenkrát. Protože – ještě jednou to řeknu – zdražování cen pohonných hmot je klíčovým bodem klimatických tyranů už od začátku. Už v té slavné zprávě mezivládního panelu OSN z konce roku 2018 je jasně řečeno, že se musí změnit chování lidí a že se musí změnit metodou „pricing“. To je v mezinárodní angličtině výraz pro zdražování. Desítky státem placených přírodovědců jim to podpořilo svými jmény a měli k tomu i neotřesitelný argument. „Pricing“, tedy zdražování, se vyzkoušelo ve Švédsku a nikomu to nevadilo! Tak to bude fungovat po celém světě! Nikdo se nemůže na nic vymlouvat.

To bylo v roce 2018. Pak přišla Greta Thunberg, aby to propagovala, přišly klima demonstrace, přišla propagace veřejnoprávních médií, včetně ČT, přišly volby v Německu, převrat v Rakousku, čímž se v obou zemích dostali k moci Zelení. Totéž se prosadilo na úrovni EU. Zdražování si odsouhlasili, během covidu to začali provádět – naše země nás nebránila, jelikož vládl Babiš, a ten se staral jen o sebe. Finanční balíček nevetoval, ačkoliv jako hlava státu to mohl udělat, jelikož byla třeba jednohlasnost. Zelenou dohodu podpořil, všichni jeho europoslanci hlasovali PRO. A teď bude říkat něco o tom, že za to může Fiala…. Rok s rokem se sešel a je tu zdražování. Němci se náhle diví. „Nevěděli jsme, že zdražování bude znamenat zdražování!“ Copak tenkrát nevěděli, že traktory jezdí na naftu?

Copak v ČT nevědí, že se zdražováním začali klimatisti?

A dnes jsem slyšel reportáž na velice podobné téma u nás. A nemůžu se zbavit dojmu, že oligarcha Petr Dvořák, generální ředitel ČT, zase nahrává Babišovi. Naše ČT ani neuvedla, že rostoucí náklady zemědělců by mohly být způsobeny klimatickými nápady, které vedly k růstu cen nafty do traktorů. Ostatně dle klimatistů je třeba finančně zlikvidovat i výrobu masa, protože krávy škodí klimatu. Zpracování jiných druhů masa taky škodí klimatu.

Podle ČT je jedinou příčinou potíží zemědělců současná vláda. Ta, která porazila Babiše. Vláda ODS, která ve Štrasburku hlasovala PROTI Zelené dohodě. Lze se dočíst něco o tom, že nově nastavené dotace mají pomoct malým a středním zemědělcům, že zemědělství má být „zelenější“, lze se dočíst, že „strategický plán“ EU vytvářený od zmíněného roku 2018 tyto změny nařídil, lze se dočíst něco o tom, že Babiš před koncem roku nějak změnil dotační pravidla, aby pomohl velkokombinátům. Člověk by o tom rád věděl víc, ale na ČT na něco takového čas nemají. Zato ČT do reportáže citlivě zakomponovala záběr na transparent „Vláda s námi nejedná“.

Události ČT 27. 5. 2022, hledejte 15min22s „Podpora drobným farmářům“

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/222411000100527/

 

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist