Nařizují nám elektromobily, ale jak se budou nabíjet na sídlišti, tepal návrh poslanec ANO

Uveřejněno dne 13 června 2022 000 12:29

Lidé budou chtít vědět, jak se budou nabíjet hromadně elektromobily na sídlištích, nadnesl poslanec ANO Jaroslav Bžoch, jenž je stínovým „ministrem zahraničí“. Řekl to v souvislosti se zákazem prodeje nových aut se spalovacími motory od roku 2035, který tento týden schválil Evropský parlament.

 

Jaroslav Bžoch

Jaroslav Bžoch Foto: Novinky.cz s použitím psp.cz

„Infrastruktura nám opravdu chybí. Že automobilky říkají, že se na to chtějí připravit. No samozřejmě, ty na tom živí výroba aut. Pokud někdo rozhodne, že budou vyrábět taková auta, tak je prostě vyrábět budou, protože budou potřebovat z něčeho žít. To je logické,“ uvedl Bžoch v pořadu Partie na CNN Prima News.

„Když si představím, že na sídlišti najednou vyjedou všichni v elektroautech – jak to budou najednou hromadně nabíjet? To jsou otázky, které budou mít obyvatelé,“ podotkl zástupce ANO.

Reagoval tak na slova ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti), jenž uvedl, že technologickou změnu ve společnosti považuje za běžnou.

„Určitě to není ideologické rozhodnutí. Je to konec konců i rozhodnutí, po kterém automobilky volají, aby se celý průmysl mohl nastavit právě třeba na to, že je třeba mít dostatek dobíjecích stanic,“ řekl člen vlády.

Evropský parlament ve středu schválil návrh, který by měl od roku 2035 zakázat prodej nových osobních aut a lehkých užitkových vozů se spalovacími motory. Opatření se netýká ojetých vozů a bude ještě předmětem dalšího unijního vyjednávání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist