Střelba do lidí, další level Green Dealu

Uveřejněno dne 12 července 2022 000 12:20

Tato zpráva proběhla našimi médii ne příliš sledována. Protesty farmářů v Nizozemí pokračují. Z Bruselu má přitom přijít další rána – Echo24.cz Vlastně jako by se ani nic nestalo, soudružky Pekarová a Němcová nebyly zděšeny, Milion chvilek demonstraci nesvolal, vláda nezasedla a nevydal ostrý protest. Přesto jde o věc mimořádně vážnou a pro nás varující.

Green Deal postoupil do dalšího levelu, vynucování si poslušnosti střelnou zbraní.

Stručně k důvodům, proč k demonstracím došlo: Vláda šíleného zeleného soudruha Marka Rutteho rozhodla, že do roku 2030 (což je hodně krátká doba) sníží zemědělskou výrobu Holandska o plných 30 %, navíc značně zpřísní podmínky pro zemědělskou produkci (např. omezením používání kravského hnoje, tedy de facto bioodpadu při hnojení). Co by to všechno znamenalo pro sektor zemědělství si asi každý dovede představit. Masová nezaměstnanost, růst ceny už tak drahých potravin, z vývozce by se stal dovozce, zřejmě z Brazílie nebo Argentiny, kde hovězí fakt umí. Jak se maso z druhého konce světa do Holandska, potažmo Evropy dostane, to už soudruzi z Bruselu neřeší. Po plynu, čipech, titanu, mědi a já nevím, čeho všeho ještě nás čeká i dovoz základních potravin, mnohdy ze států, o jejichž solidnosti a důvěryhodnosti si nikdo nedělá sebemenší iluze. Nespraví to ani čistě rostlinná strava, neboť omezováním hnojení zcela zákonitě klesnou výnosy i v rostlinné výrobě.

Jenže žrádlo nejsou čipy nebo titanové plechy potřebné pro letecký průmysl.

To, že je Green Deal cesta do pekel je už delší dobu jasné a válka na Ukrajině to jen a jen potvrdila. Ukázala mimo jiné i to, jak strašně je nebezpečné být závislý na dovozu klíčových produktů ze států mimo EU. A přesto k tomu stavu míříme mílovými kroky. Paradoxem na celém tom našem snažení je, že se produkce CO2, dusíku a jiných „škodlivin“ v celosvětovém měřítku nejen že nesníží, ale naopak, razantně zvýší, protože státy jako je Čína, Indie mají tyto položky naprosto u prdele, a i kdyby neměly, nějak se do Evropy tyto produkty dopravit musí. A karavanou z oslů a velbloudů to asi nebude. Co ovšem nemají u prdele, je zisk. Takže v okamžiku, kdy daný produkt na trhu chybí a vy si jej nemůžete v nějaké dohledné době opatřit (což je u hovězího záležitost mnoha měsíců, u obilí to trvá rok a třeba u plynu je to záležitost několika let), tak vás natáhnou, co to jde. Že se omezí nebo dokonce zastaví výroba na mnoho měsíců? Váš problém. Že nebude co žrát? Nás to pálit nebude.

Nepokoje v Holandsku jsou zřejmě jen předvoj toho, co nás čeká nebo může čekat. Vlivem naprosto idiotského nápadu zvaného Green Deal postupně přichází o místa desítky tisíc lidí zaměstnaných v průmyslu a zemědělství. Výroba se pomalu ale jistě stěhuje do států, které žádné emisní ani jiné limity nemají. Mají jen jeden limit, a tím je zisk. Čím větší, tím lepší.

Aby státy EU tyto disproporce srovnaly, více a více se zadlužují a aby lidi nějak zaměstnaly, budují obludný úřednický aparát. Úřednický aparát ovšem potřebuje úředníky. Jenže ne každý z nás má na střední nebo dokonce vysokou školu, stejně jako ne každý z nás může být Jágr, Lendl, Panenka nebo Kvitová. Zatímco u sportovců to tak nějak chápeme, v současné době se VŠ stává standart, na který ovšem tato populace nemá a mít nikdy nebude. Nicméně současné školství razí mimo jiná heslo: Každý z žáků jedničkářem, a ruku na srdce, např. při jednání na úřadech je to sakra znát. V praxi to znamená, že je učiva méně a méně, děti se odmítají učit, neboť jde o biflování, odmítají dělat domácí úkoly, protože to je jejich posvátný volný čas, ale co rozhodně neodmítají je fakt, že je rodiče živí až do 25 let. Takový život by si asi každý z nás nechal líbit, tím spíš, že vlastně ani nemusí svoje výsledky předkládat svým živitelům, tj. rodičům ale někdy i státu. K diplomu se tak dostávají i lidé, kteří často nemají ani na SŠ. Je logické, že takový člověk nemá na úřadě co dělat. Výsledky této degradace vzdělání jsou potom zcela patrné, jako například tento: Slepice? Slepice? Žádný slepice, prasata to jsou. Komentář Štěpána Chába | Krajské listy.cz (krajskelisty.cz) Takže můžeme čekat, že po kravách přijde na řadu i kur domácí. Co přijde po kurech, nemám ponětí.

Ale vrátím se ke střelbě do lidí, která v rámci zeleného náboženství začala praktikovat holandská vláda. Nikdo zodpovědný s tím nemá problém. Ani v EU, ani v ČR. Dovede si někdo představit, jaký hysterický jekot by se spustil v případě, kdyby Orbán v Maďarsku nechal rozehnat demonstraci homosexuálů vodními děly? Kdyby v Polsku zasáhla police proti uvřískaným biomatkám na demonstraci proti očkování třeba proti spále nebo neštovicím? Kdyby u nás policie trochu tvrději zasáhla proti cikánům, kteří terorizují návštěvníky přerovské plovárny? Na přerovské koupaliště se lidé zdráhají chodit, hlídat se tam bojí i sekuriťáci – iDNES.cz

Já si to tedy osobně představit nedovedu, a věřte, že moje představivost je veliká. Možná by to ale mělo jeden pozitivní výsledek – soudružka Pekarová by z toho zděšení měla smrt.

Co dál? Je vidět, že ani čipová krize, ani plynová krize, a dokonce ani hrozící potravinová krize, která díky válce na Ukrajině reálně hrozí nepřiměla politiky EU myslet hlavou. Byl zde sice záblesk naděje (hlasování o jaderné energetice V EP), ale nepochybuji o tom, že zelení fanatici budou hledat všechny možné způsoby, jak budování JE zabránit.

Moje pochybnosti o EU jsou větší a větší, zrovna tak jako o naší vládě, která střelbu do lidí absolutně přehlíží. Takže příště možná i u nás.

Zdroj

 

Reakce
  1. 2 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist