Policejní brutalita v EU. A čeští politici mlčí?

Uveřejněno dne 14 července 2022 000 11:46
Česko je předsednickou zemí EU, běží na to dokonce v televizi nesmyslná reklama. Ale když v jiné členské zemi EU policejní brutalitou potlačují logické protesty vlastních občanů, čeští politici mlčí jako ryby.

Arogantního šéfa mají v čele vlády Nizozemci, jmenuje se Mark Rutte. Ten v rámci svaté války proti oteplování planety vyhlásil „Plán pro dusík“, jehož první etapou má být vybití 30 procent stád hovězího dobytka, protože ten vyměšuje, nadměrně prdí a tím otepluje ovzduší.

Idiotská likvidace dobytka pro zemi, jako je Nizozemsko, znamená téměř fatální zásah do zemědělství, popření vlastní farmářské tradice, národního dědictví. Jakoby český premiér vyhlásil zrušení 30 procent českých pivovarů, protože spotřebují na výrobu piva hodně energií, kterých budeme mít zjevný nedostatek, jelikož evropští politici zapomněli na pojem diverzifikace. Sedláci v Nizozemsku se pochopitelně bouří a stávkují, vláda proti nim nasadila policii se slzným plynem a psy, dokonce proti vlastním lidem v jednom případě i střílela, vůdce protestů zavírá do vězení.

Čeští politici mají obvykle potřebu se vyjadřovat prakticky ke všemu, i když o tom nic nevědí, ale nezaznamenal jsem jediný komentář k policejní brutalitě v Nizozemsku, hlasitou podporu zemědělcům, kteří na rozdíl od politiků ctí zdravý selský rozum a nepodléhají ideologickým módním diktátům. Mlčí i vicepremiér Marián Jurečka, zkušený farmář. Jako reprezentant předsednické země EU by v tomto případě mlčet neměl, právě proto, že nizozemská vláda brutálně umlčuje a fakticky likviduje zemědělce. Není to téma ani pro česká media.

Kdo zastaví zelené ekošílence v jejich magorském tažení? Vždyť oni jsou schopni později nechat vybít stáda slonů, buvolů, nakonec i lidi, protože ti také vyměšují a občas prdí. Nizozemská vláda protesty zemědělců označuje za útok na demokracii. Sama útočí zcela nedemokraticky a silou moci na zdravý selský rozum ve jménu nového náboženství, kterému se říká Green Deal.

„Hanebné vítězství je nad vlastními lidmi,“ to jsou moudrá slova filozofa Senecy, která evidentně Mark Rutte nezná. A ještě jeden citát Senecy by mu měl někdo připomenout: „Nenáviděné vlády se nikdy neudrží dlouho.“

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist