Sedláci v Itálii, Španělsku a Polsku se přidávají k holandským protestům: „Nejsme otroci“

Uveřejněno dne 18 července 2022 000 18:22

Sedláci v Itálii, Španělsku a Polsku se přidali k holandským sedlákům, aby protestovali proti ‚Zeleným‘ vládním regulacím, které decimují jejich průmysl, když je nutí snižovat použití dusíkatých sloučenin ke hnojení.

„Nejsme otroci, jsme sedláci,“ říkají italští zemědělci, kteří projíždí traktory ulicemi Milána a blokují městskou dopravu.

Podle Morning Star: „Italští sedláci se kvůli těžkému suchu potýkají s nadcházející krizí ohrožující třetinu zemědělské produkce.“

Ministr zahraničí této země Steafano Patuanelli tento týden řekl parlamentu, že Itálie stojí před 40 procentní ztrátou vodních zdrojů v nadcházejících desetiletích.

Sedláci říkají, že v důsledku nouzového stavu přišli o 3 miliardy € a tvrdě je zasáhl raketový vzestup cen paliv kvůli konfliktu na Ukrajině.

Ve Španělsku podle EuroWeekly News sedláci v Badajoz, Granadě a v Albacet vedli v solidaritě jak se zahraničními sedláky, tak s domácími protesty v zemi proti nedostatku potravin a benzínu průvod svých traktorů ulicemi.

A i v Polsku se sedláci v uplynulém týdnu nahrnuli do Varšavy na protest proti inflaci a proti dalším vládním krokům.

V Nizozemsku vedly protesty k prázdným regálům supermarketů, jelikož traktory a další zemědělská technika zablokovaly sklady a zabránily jejich distribuci, kdy proti tomuto kroku ministerský předseda země Mark Rutte mobilizoval státní policii ve snaze to rozbít.

Zdroj

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist