„Nejsme otroci“: Farmáři v Itálii, Španělsku a Polsku se připojují k holandským protestům

Uveřejněno dne 22 července 2022 000 12:35

Zemědělci v Itálii, Španělsku a Polsku se připojili k nizozemským farmářům na protest proti „zeleným“ vládním nařízením, která decimují průmysl tím, že je donutí omezit používání dusíkatých hnojiv.

“ Nejsme otroci, jsme farmáři ,“ řekli italští farmáři, kteří jezdili s traktory ulicemi Milána a blokovali městskou dopravu .

Tamní ministr zemědělství Steafano Patuanelli začátkem tohoto týdne řekl parlamentu, že Itálie bude v nadcházejících desetiletích čelit další 40procentní ztrátě vodních zdrojů.

Zemědělci tvrdí, že v důsledku nouzové situace přišli o přibližně 3 miliardy eur a jsou těžce zasaženi rostoucími cenami pohonných hmot, jejichž náklady raketově rostou v důsledku konfliktu na Ukrajině.

Ve Španělsku farmáři v Badajozu, Granadě a Albacete defilovali své traktory po ulicích v solidaritě se zahraničními farmáři, stejně jako národní protesty doma kvůli nedostatku potravin a benzínu , uvádí EuroWeekly News .

A v Polsku přijeli farmáři do Varšavy minulý víkend protestovat proti inflaci a dalším vládním akcím.

Protesty vedly k prázdným regálům supermarketů v Nizozemsku , protože traktory a další zemědělské stroje zablokovaly sklady a bránily jejich expedici – proti tomuto kroku premiér Mark Rutte mobilizoval státní policii v pokusu o zásah.

Ve zkratce:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist