Německá vlna letních veder 2022? Zatím byl červenec studenější než dlouhodobý průměr

Uveřejněno dne 26 července 2022 000 11:52

Média a klimatičtí aktivisté skučí o horkém počasí v Evropě, jako by to dosahovalo historických dimenzí. Používají divokou fantazii modelu 10denních projekcí, aby vybičovali pocit hrůzy. Všechno to běsnění je samozřejmě ve snaze zkusit nás dohnat k názoru, že jsme v nějaké krizi a stejně jako s COVID-19 a vyvolat trvalý výjimečných stav a zavést něco jako lockdowny.

Jak horké bylo zatím v Německu letošní léto?

Víme, že červen byl o 2°C teplejší než normál, ale nijak mimo občas se vyskytující rozmezí. Ovšem podle toho všeho mediální slyšíme, že červenec musí zatím skutečnou výhní. Ale jak to bohužel už nějakou dobu vždy bývá, realita je zase ohromně odlišná od těch bludů hlášených médii. Ve skutečnosti: červenec je zatím v Německu chladnější než normálně, tj. do 18. července.

Včera 18.6 vystavil Marcel Oberfeld data o dosavadních teplotních odchylkách od průměrů za červenec 2022 na mnoha stanicích po celém Německu.

Zdroj: wetterkontor.de

Všimněte si, že mapa ukazuje většinou chladnější odchylky.

Olberfeld to komentoval:

Média nás už týdny bombardují hrůzami o mega-vlnách vedra, která přichází. Už řadu dní nám ty jejich appky ukazují něco přes 40 stupňů a pak je nakonec vždy jen mezi 28 až 30…

Nejdříve i v našem regionu, který je v Německu jeden z nejteplejších, předpovědi podle aplikací ukazují maxima hodně nad 30 stupňů, pak to ale vždy spadne.

A jak to nakonec vyjde? To se teprve uvidí.

Červenec 2022 je k 18. červenci jasně pod průměrem. V této době o více než 1 stupeň pod 30letým průměrem.

A 3denní vedro to moc nezmění.

Třídenní horké počasí (příliš krátké, aby ho šlo vůbec kvalifikovat jako vlnu veder) by samozřejmě červencové teploty vrátilo k normálu.

Potýkání se s chladem

Ve skutečnosti minulý týden některé části střední Evropy zažily ranní přízemní mrazíky, kdy noční teploty spadly do jednociferných čísel. Byla taková zima, že jedna místní restaurace a venkovní kavárna instalovala tepelné zářiče, aby venkovní teploty udržela v teple a šlo tam v létě večeřet.

Jedna německá kavárna, aby si udržela letní návštěvníky v teple, instalovala závěsné tepelné zářiče. Photo by P. Gosselin

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist