ENERGETICKÁ KRIZE: NĚMECKO I RAKOUSKO SE PŘIPRAVUJÍ NA BLACKOUTY

Uveřejněno dne 28 července 2022 000 12:54
Rýsující se energetická krize způsobená fatální politikou EU a vlád činí hrozbu výpadku stále pravděpodobnější. Zdá se, že dokonce i některé vlády s podobným scénářem počítají a na blackout se připravují.

I když by se mohlo zdát, že jsme energeticky soběstační, tak vzhledem k mizerné energetické politice všech dosavadních vlád tomu tak ve skutečnosti není, neboť například elektřinu nakupujeme velmi draho přes lipskou burzu. V zemi, kde nikdy nebyla taková vláda, pro kterou by byli občané na prvním místě, se dlouhé roky udržovala energetická závislost na Německu – a to jak v podobě elektřiny, kdy u nás vyrobenou energii kupujeme od Němců, tak co se týká plynu, který také nenakupujeme přímo, ale z Německa, které jej nakupuje v Rusku.

Právě z důvodu této závislosti na Německu se může hrozba blackoutů týkat i nás. V Německu již dokonce probíhalo cvičení, které mělo blackout simulovat.

Skutečnost, že nebezpečí výpadku proudu se masivně zvýšilo v důsledku transformace energetiky a kontraproduktivních sankcí proti Rusku, již nemůže zakrýt rétoriku appeasementu politiky. Již 30. dubna se v Německu konalo cvičení, které bylo dosud  jedinečné. Pod vedením provozovatelů rozvodné sítě Transnet BW a Amprion a společnosti Schluchseewerk AG v Černém lese byl blackout testován v reálných podmínkách. Data získaná z experimentu mají být nyní vyhodnocena.

Ale také velké řetězce supermarketů se stále více zabývají tímto tématem. Například Spar v Rakousku v současné době zkoumá plány, jak by mohlo být jídlo poskytnuto zákazníkům za malý poplatek i v případě výpadku proudu. Existují také jasná bezpečnostní pravidla pro zaměstnance, jak se chovat v případě rabování, vloupání a loupeží. Například se doporučuje nebránit se, ale působit deeskalačně a snažit se vyhnout fyzické konfrontaci.

Kromě toho by měli mít zaměstnanci také právo opustit pobočku a jet domů, pokud by se pro ně přítomnost na pracovišti stala příliš nebezpečnou kvůli rozsáhlým výpadkům proudu a rabování. Lidl také připravuje nouzové koncepty. Rakouské ozbrojené síly také nedávno praktikovaly ve Štýrsku  krizový nebo „teroristický“ scénář. Předpokládalo se, že pokojná demonstrace se vymkne z rukou, eskaluje, stane se obrovskou a ohrozí vnitřní pořádek a bezpečnost a teroristé ji využijí k útokům. Odborníci již nedávno varovali před rostoucím napětím a „obrovským potenciálem sociálních konfliktů“ v důsledku inflace a energetické krize. Vláda nyní pravděpodobně již plánuje „pacifikaci“ nespokojeného obyvatelstva.

Tolik k přípravám na blackouty a důsledky uměle vyvolané energetické krize v Německu a Rakousku. Jisté je, že pokud by celá Evropa přešla na zelenou energii v tom duchu, jak si to žádá EU, která původně nechtěla do udržitelných energií zahrnout ani energii jadernou, pak bychom se nejspíš vrátili do jeskyní. Ovšem mnohem efektivnější by bylo odstranění všech politiků, kteří v duchu provozování rektálního alpinismu Berlínu a Bruselu zcela zlikvidovali naši energetickou soběstačnost a k tomu i souhlasili se zeleným šílenstvím, které navíc ani není ve svých důsledcích nijak zvlášť ekologické…

Zdroj

Reakce
  1. 2 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist