Šok: Zrušit emisní povolenky, pálit uhlí, využívat jádro, zaznělo ze STANu

Uveřejněno dne 26 srpna 2022 000 8:14

O pokračování pálení uhlí či zrušení nebo dokonce pozastavení systému emisních povolenek hovoří na svém twitterovém účtu senátor Zdeněk Hraba (STAN). Podle něho je čas začít se chovat pragmaticky.

Šok: Zrušit emisní povolenky, pálit uhlí, využívat jádro, zaznělo ze STANu
Foto: STAN
Popisek: Zdeněk Hraba

„Je čas se vykašlat na budovatelské klimatické proklamace a začít se chovat pragmaticky. Evropa by měla začít naplno využívat jaderné elektrárny, k tomu bohužel i pokračovat v pálení uhlí, zrušit či aspoň pozastavit systém emisních povolenek a rychle inovovat, abychom mohli pozvolně přejít na nové zdroje energie,“ poznamenal na svém twitterovém profilu senátor za STAN Zdeněk Hraba.

Na jeho slova následně zareagoval mimo jiné kolega z horní komory Václav Láska. „Je to tak! Pojďme zachránit klid a pohodlí dnešních padesátníků a obětovat životy našich dětí,“ napsal Václav Láska.

Piráti a STAN měli před volbami jako koalice silně zaměřený klimatický program. Senátor Hraba byl nicméně Piráty vnímán mnohokrát velmi negativně, i on se na oplátku ozýval proti nim. Například krátce po sněmovních volbách byl velmi kritický k pirátskému výsledku a nechal se slyšet, že k Pirátské straně láskou nijak nehoří. „Takže nedokážu odhadnout, jakou roli budou mít Piráti při vyjednávání o nové vládě. Myslím si, že by to mělo být adekvátní jejich volebnímu výsledku,“ poznamenal tehdy Hraba.

Piráti a Starostové a nezávislí šli přitom do voleb společně, vlivem kroužkování však pronikli do Sněmovny většinově zástupci STAN.

To, že Hraba se s Piráty zrovna nemusí, bylo patrné například v srpnu loňského roku. Když se totiž Hraba pochlubil, že hlasoval pro zákon třikrát a dost, neozvali se jen pracovníci neziskovek a aktivisté, ale také členové Pirátů. Vadilo jim, že Hraba je uveden jako garant pro spravedlnost a justici. Jeden z pirátských zakladatelů tehdy dokonce uvedl, že Hrabou se zabývá celorepublikový výbor, a to už od jeho vyjádření k „českému Floydovi“. 

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist