Němci mají přejít na veganství, aby zachránili prostředí, navrhuje strana Zelených v Brémách

Uveřejněno dne 12 září 2022 000 10:57

Tento návrh přichází po výzvách německého spolkového ministra zemědělství na zdanění masa a na donucení rodiny s nižšími příjmy vařit vegansky.

Obyvatelstvo německého města Brém musí drasticky omezit svou spotřebu masa a začít vařit jen veganská jídla, aby tak pomohlo v boji s klimatickou změnou, naléhá Zelená skupina v parlamentu této spolkové země.

Místní Zelení politici v poziční studii vyzývají k omezení konzumace masa o asi 75 procent, neboť trvají na tom, že to je kriticky důležité, aby i širší populace začala vážně hovořit o boji za záchranu životního prostředí a činila osobní oběti ve své dietě.

Návrh rovněž vyzývá, aby restaurace, bary a obchody v této spolkové zemi omezily nabídku jídel s masem na polovinu a v blízké budoucnosti přešly na veganství.

Místní strana Zelených trvá na tom, že veganská strava je „k životnímu prostředí nejpřívětivějším způsobem jídla“ a tvrdí, že ta ubohá výživa, k níž podle jejich názoru patří jezení masa, má zkázonosné „dopady na klimatickou změnu.“

„Vaření bez živočišných produktů se musí ve všech oblastech stát standardem,“ stanovuje ta studie.

Tyto návrhy členové místní gastro-komunity zavrhli, neboť jsou přesvědčeni, že politici by se neměli vměšovat do vnitřních záležitostí života a diety svých občanů.

„Chcete lidi přesvědčit, aby si vedli trvale udržitelně a ekologicky. Toho však není možno dosáhnout zákazy nebo zákonnými požadavky,“ tvrdí Thorsten Lieder, mluvčí místního potravinářského průmyslu. „Prohibice se vždy ukázala jako nefunkční.“

Místní strana Zelených z Brém nedávno vyslyšela výzvy spolkového ministra zemědělství ze strany Zelených Cema Özdemira, který Němce obvinil, že jí špatné jídlo, což je krok, který by se měl napravit daní z masa.

„Měli bychom jíst celkově méně masa a dbát, aby pocházelo ze zvířat, která jsou chována jejich druhu odpovídajícím způsobem,“ řekl minulý měsíc.

Özdemir řekl, že ti, kdo jedí méně masa, mají pozitivní vliv na společnost s dodatkem: „Je to zdravější, dobré pro klima a pomáhá to globální potravinové situaci, protože se osvobodí oblasti, kterých bylo předtím zapotřebí k pěstování krmiv pro zvířata.“

Tento ministr předložil návrh k odrazování od konzumace masa a k financování zlepšení péče o zvířata pomocí daně.

Náhledový obrázek: Parlament nejmenší spolkové země Německa severoněmeckých Brém na zasedání v pátek 29. června 2007. (AP Photo/Joerg Sarbach)

 

Reakce
  1. 2 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist