Holandská vláda sedlákům odmítla uhnout z časového rozvrhu Zelené agendy

Uveřejněno dne 12 září 2022 000 10:58

Holandská vláda ve středu na druhé schůzce kabinetu se zástupci organizací sedláků prohlásila, že o časovém rozvrhu realizace drakonických klimatických norem se diskutovat nebude.

Ministerským předsedou Markem Ruttem vybraný „zprostředkovatel“ mezi vládou a holandskými sedláky bývalý starosta Haagu Johan Remkes řekl, že navržený časový rozvrh omezení dusíkových emisí o 50 procent do roku 2030 není na stole, uvedl veřejný vysílač Nederlandse Omroem Sttichting (NOS).

 

Toto přichází, přestože vůdce centro-pravicové strany Křesťanskodemokratický apel (CDA) a místopředseda vlády Wopke Hoekstra předtím prohlásil, že časový termín 2030 není „svatý“, což vedlo zástupce sedláků k přesvědčení, že o časovém rozvrhu této EU tažené agendy by se mohlo na středeční schůzce diskutovat.

 

Bart Kemp z aktivistické skupiny sedláků Agractie, který se kvůli odmítání diskutovat o tomto rozvrhu odmítl účastnit první schůzky s vládou, před zasedáním řekl: „Musíme začít od rýsovacího prkna. Teď je to na kabinetu, aby ukázal, že chtějí přistoupit k akcím a začít obnovovat důvěru. Jestli to je jen jevištní hra, tak na to jim neskočíme.“

„Čím dál více a více mám pocit, že bavit se o cílech a podmínkách je jen ztrátou času,“ řekl po schůzce sedlák Tineke van den Berg.

Vláda globalisty Rutteho argumentovala, že je třeba omezit emise dusíku, který hospodářská zvířata přirozeně emitují, aby se naplnily požadavky agendy Evropské Unie Natura 2000, která určuje, že zranitelné habitaty, jako pro zvířata, tak pro rostliny musí být chráněny. Vláda prohlásila, že k tomu bude zapotřebí do roku 2030 omezit emise o 50 procent, kdy v některých oblastech je třeba je omezit mezi 70 až 95 procenty, čímž hrozí, že mnohé statky už nebudou moci dále existovat.

 

Mezitím se ve středu v Německu po celé zemi pořádaly masové protesty sedláků od Stuttgartu po Sasko, kdy demonstrovali proti vládnímu plánu omezit kriticky důležité pesticidy včetně organických produktů zase, aby se splnila nařízení Evropské unie Natura 2000, tj. agendy na „ochranu habitatů“.

 

Zatímco v Holandsku by se kvůli stropům na dusíkové emise mohlo zavřít 30 procent chovů dobytka, tak v Německu sedláci varují, že zákaz pesticidů by mohl vést jak ke zrušení mnohých místních pěstitelů ovoce a zeleniny, tak i velkých agrokombinátů, hlásí Frakfurter Allgemeine Zeitung.

To následuje po podobných protestech v pondělí večer v Belgii, kdy se sedláci pokusili vlámat do radnice Hoogstratenu, když místní radní ignorovali převažující veřejné mínění a podepsali plán vlámské vlády na uvalení podobných norem na dusíkové emise jako v Holandsku.

Tento kolaps rozhovorů mezi holandskými sedláky a vládou nejspíš povede k dalším protestům, kdy předtím sedláci traktory blokovali infrastruktury stejně, jako blokovali dálnice balíky hořícího sena a štosy hořících pneumatik, aby předvedli svou frustraci z vládního útoku na jejich odvětví.

Zdroj

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist