Německé zelené šílenství neskončilo.

Uveřejněno dne 14 září 2022 000 10:05
Jak by také mohlo když německým ministrem hospodářství je zelený šílenec? I v Německu si moc dobře uvědomují, že odpojení posledních tří německých jaderných elektráren je špatné a nepochopitelné. V této energetické krizi šílené.

Já osobně proti „zelené politice“ nic nemám. Píši v uvozovkách protože to co předvádí strana Zelených v Německu je naprosto nezelené a se zeleným vnímání světa to nemá nic společného. Jako vždy kdy se něčeho chopí fanatici, kteří si nevidí na špičku nosu.

Tak jako zelený ministr Hebeck, který rozhodl o ukončení výroby energie v atomových elektrárnách. Dvě z nich sice úplně skončit nemusí a jsou alibisticky nechány v záloze. Zcela odstavena bude jen jedna.

Bylo by správné nadávat na všechny Němce? Tak i tam se toto šílené rozhodnutí setkalo s odporem a lze jen doufat, že tento odpor bude tak silný, že povede ke změně tohoto rozhodnutí.

Lze jen souhlasit ze slovy bavorského premiera. Soder ( CSU) to řekl přesně:

„To chce opravdu riskovat? Odříznout miliony domácností od elektřiny a doufat,že ostatní evropští partneři udělají totéž? Evropa říká. Německo, prosím nechejte jaderné elektrárny běžet, aby byla zachována stabilita evropské sítě.“

“ ŠPATNÉ. NEPOCHOPITELNÉ“

Tak lze jen doufat, že ruská agrese bude mít i v Německu pozitivní očistný efekt. Nejen, že se zbaví závislosti na ruském plynu a možnosti vydírání jak to vidíme v praxi. Má možnost se zbavit i bláznivých rozhodnutí německých Zelených. I když jednoduché to nebude.

Alternativní zdroje energie jsou budoucností lidstva, ovšem až je budeme umět využít tak dobře, aby jsme se zcela obešli bez těch starých. Taková doba je ještě daleko a zatím to jinak nejde. Vše musí jít postupně. Krok za krokem.

To opravdu němečtí Zelení, kteří dělají všem skutečně rozumně zeleně zaměřeným lidem jen ostudu a velmi špatnou reputaci nechápou?

Nyní opravdu není ta správná doba na jejich hloupost a fanatismus….

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-nemecku-hrozi-blackout-a-ministr-odstavuje-jaderne-elektrarny-rozciluje-se-soder-40408085#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest196_discussion_timeline_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist