Neexistuje žádná klimatická nouze

Uveřejněno dne 15 září 2022 000 11:30

Globální síť více než 1200 vědců a profesionálů připravila toto naléhavé poselství. Klimatická věda by měla být méně politická, zatímco klimatické politiky by měly být více vědecké. Vědci by měli otevřeně řešit nejistoty a přehánění ve svých předpovědích globálního oteplování, zatímco politici by měli nezaujatě počítat skutečné náklady i domnělé přínosy svých politických opatření.

Oteplování způsobují přírodní i antropogenní faktory

Geologický archiv odhaluje, že zemské klima se měnilo, dokud planeta existovala, s přirozenými studenými a teplými fázemi. Malá doba ledová skončila teprve v roce 1850. Není proto překvapením, že nyní zažíváme období oteplování.

Oteplování je mnohem pomalejší, než se předpokládalo

Svět se oteplil výrazně méně, než předpověděl IPCC na základě modelovaného antropogenního působení. Propast mezi skutečným světem a modelovaným světem nám říká, že jsme daleko od pochopení změny klimatu.

Klimatická politika se opírá o neadekvátní modely

Klimatické modely mají mnoho nedostatků a nejsou ani vzdáleně věrohodné jako nástroje globální politiky. Vybuchují účinek skleníkových plynů, jako je CO 2 . Navíc ignorují fakt, že obohacování atmosféry CO 2 je prospěšné.

CO 2 je rostlinná potrava, základ veškerého života na Zemi

CO 2 není znečišťující látka. Je nezbytný pro veškerý život na Zemi. Fotosyntéza je požehnáním. Více CO 2 je prospěšné pro přírodu, ozelení Zemi: další CO 2 ve vzduchu podpořilo růst celosvětové rostlinné biomasy. Je také dobré pro zemědělství, zvyšuje výnosy plodin po celém světě.

Globální oteplování nezvýšilo přírodní katastrofy

Neexistují žádné statistické důkazy, že globální oteplování zesiluje hurikány, záplavy, sucha a podobné přírodní katastrofy nebo je zvyšuje. Existuje však dostatek důkazů, že opatření ke snížení emisí CO 2 jsou stejně škodlivá jako nákladná.

Klimatická politika musí respektovat vědeckou a ekonomickou realitu

Neexistuje žádná klimatická nouze. Proto není důvod k panice a poplachu. Důrazně odmítáme škodlivou a nerealistickou politiku nulových emisí CO 2 navrženou pro rok 2050. Pokud se objeví lepší přístupy, což se jistě stane, budeme mít dostatek času na to, abychom se zamysleli a znovu se přizpůsobili. Cílem globální politiky by měla být „prosperita pro všechny“ poskytováním spolehlivé a dostupné energie za všech okolností. V prosperující společnosti jsou muži a ženy dobře vzdělaní, porodnost je nízká a lidé se starají o své životní prostředí.

Epilog

Světová deklarace klimatu (WCD) spojila velké množství kompetentních vědců z celého světa*. Značné znalosti a zkušenosti této skupiny jsou nepostradatelné pro dosažení vyváženého, ​​nezaujatého a kompetentního pohledu na změnu klimatu.

Od této chvíle bude skupina fungovat jako „Global Climate Intelligence Group“. Skupina CLINTEL bude vládám a společnostem po celém světě poskytovat vyžádané i nevyžádané rady o změně klimatu a energetické transformaci.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist