Zelení tvrdili, že elektřinu nepotřebujeme. Teď bude na příděl

Uveřejněno dne 16 září 2022 000 7:28
Evropská komise se chystá navrhnout jednak snížení celkové spotřeby elektřiny, jednak povinné omezení ve vybraných částech dne, kdy bývá nejvyšší poptávka. Jak je to možné, vždyť přece máme OZE…

Pokud plán na snížení poptávky (předsedkyně EK Ursuly) von der Leyenové projde přes členské státy, bude to radikální rozhodnutí a první konkrétní krok k omezení spotřeby opatřeními, která se podobají přídělovému systému,“ napsala agentura Bloomberg, která se dostala k pracovní verzi chystaného návrhu komise.

Vůbec tomu nerozumím. Jak je to možné? Vždyť přece Němci oznámili, že vypnou své poslední tři jaderné elektrárny (tedy dvě z nich nechají ještě asi tři měsíce v rezervě). Vždyť přece ekologičtí aktivisté i řada politiků už roky křičí, že máme okamžitě vypnout uhelné elektrárny, protože elektřinu z nich stejně nepotřebujeme a jen ji vyvážíme. Vždyť přece už roky čteme jásavé články, že soláry a větrníky vyrábějí stále víc superlevné elektřiny. Vždyť přece už roky posloucháme, že musíme hlavně snižovat emise, vyhodit benzínová a naftová auta a koupit si hromadně elektromobily.

Tak jak je možné, že najednou bude elektřina na příděl? To je jí jako málo? Zřejmě ano, ale potom se ptám, jak je možné vše, co jsem napsal v předchozím odstavci?

To asi někdo někde udělal chybu, ne? Nebo že by nám snad dokonce někdo lhal? Ale to snad není možné. Vždyť všichni ti zelení aktivisté, politici i novináři roky tvrdí, že lžou jen ti ostatní. Oni mají pravdu a nic než jedinou pravdu. A my ostatní je musíme poslouchat a okamžitě konat. Sice nevíme jak, ale o to musíme konat s větší rozhodností.

No a najednou bude elektřina na příděl. Jestli si ale myslíte, že by se třeba zelení chytli za své nosy a zrušili třeba emisní povolenky, nebo udělali jiná opatření, aby bylo elektřiny dost a za přijatelnou cenu to byste byli na omylu. Oni už na svojí cestě narazili do zdi, ale to je nezastaví. Teď se ji budou snažit prorazit. Bohužel se bojím, že našimi hlavami a našimi peněženkami.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist