Holandští sedláci slibují obnovit protesty, neboť vláda podporuje plán na nucené vyvlastňování půdy

Uveřejněno dne 18 října 2022 000 10:35

Organizace holandských sedláků slíbily rozběhnout v Holandsku více protestů v reakci na doporučení vládního zprostředkovatele, který vyzývá k nucenému stěhování zemědělských podniků a k vyvlastnění až 600 statků považovaných za nejtěžší pachatele dusíkových emisí.

Vůdce Obranných sil sedláků Mark Van den Oever tento týden oznámil, že holandští sedláci se zase vyhrnou do ulic, když vláda vyjádřila záměr přistoupit k plánu předloženému bývalým místopředsedou vlády Johanem Remkesem na splnění dusíkových standardů požadovaných Evropskou unií.

Remkes, který v probíhajícím sporu o dusíkové emise sloužil jako hlavní zprostředkovatel mezi organizacemi sedláků a vládou, předložil v uplynulém týdnu plán, podle nějž by se statky ležící blízko chráněných prostředí nuceně přestěhovaly, a systém na vládní vyvlastnění až 600 statků emitujících dusík.

Van den Oever v reakci na tento plán řekl, že takový systém je „naprosto vyšinutý“ a že sedláci v zemi „staromódní plyn zase vypustí, počítejte s tím“, čímž se odkazoval na rozsáhlé protesty sedláků s traktory během léta.

Tento vůdce Obranných sil sedláků řekl, že ministři zájmy sedláků ignorují a že globalistická vláda ministerského předsedy Marka Rutteho „toho na podniky uvaluje extrémně moc.“

Plán na přestěhování statků v této organizaci vyvolal obzvláštní hořkost, když jejich mluvčí Sieta van Keimpema tato opatření označil pro sedláky za „červenou linii“.

Remkes v obhajobě svých návrhů v uplynulém týdnu řekl, že „Holandsko kvůli Zelené agendě Evropské unie bude pod zámkem, protože podle zákona bude téměř nemožné vydat povolení. Ani na postavení domů, ani statků, ani silnic.“

„Píši to s těžkým srdcem, ale nevidím jinou cestu,“ řekl s dodatkem: „Nečekám, že by zemědělský sektor nad touto zprávou jásal.“

Ministerský předseda Mark Rutte letos oznámil svůj záměr omezit do roku 2030 emise dusíku z živočišné výroby na polovinu, aby uspokojil cíle stanovené v plánu Evropské unie Natura 2000, které požadují, aby všechny členské státy EU odstranily průmysl nebo zemědělství z oblastí považovaných za ekologicky důležité.

Vláda tvrdí, že aby splnila cíle EU, budou některé statky asi muset omezit své emise až o 95 procent a asi 30 podniků živočišné výroby se bude muset trvale zavřít.

Po oznámení tohoto plánu zorganizovaly tisíce sedláků po celé zemi protesty s použitím traktorů k blokování dálnic a dalších kritických infrastruktur a sedláci na dálnice v odporu k Zelené agendě rozhazovali hnůj, pneumatiky a seno.

Holandská politická komentátorka Eva Vlaardingerbroek v rozhovoru s Breitbart News Daily v červenci na SiriusXM řekla, že její zemi využívá Velký reset Světového ekonomického fóra v Davosu jako testovací laboratoř s tvrzením, že „všichni ti politici jsou z těch institucí a budou to první zkoušet v naší zemi, jsme spolu s Kanadou nějaká taková pilotní země pro tuto agendu.“

Vlaardingerbroek se uchýlila i k tvrzení, že tlak vlády na zabírání statků je více důsledkem migrační krize, než údajné klimatické krize, kdy vysvětlovala, že vláda ty pozemky chce k ubytování migrantů. Ač to ještě není rozšířené, tak v provincii Flevoland v Noordoostpolderu už došlo k vykupování pozemků ke stavbě centra vyřizování azylů na místě bývalého statku.

 

 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist