Prokoukla Evropa ekologické aktivisty?

Uveřejněno dne 26 listopadu 2022 000 12:18
Dokud klimatičtí aktivisté nelegálně vnikali do uhelných dolů či elektráren, byli všichni v klidu, dokonce jim řada politiků fandila. Když začali ničit obrazy a blokovat silnice včetně průjezdu sanitek, najednou se mnozí probudili.

Šéf poslanců německé Křesťansko-sociální unie (CSU) Alexander Dobrindt vyzval úřady k razantnějšímu postupu. Obává se, že klimatičtí aktivisté se ještě více zradikalizují a stane se z nich něco na způsob Frakce Rudé armády, která terorizovala Německo v 70. letech minulého století.

To ale bylo jasné vždycky. Pokud totiž někdo při prosazování svých zájmů a cílů neváhá porušovat zákon, a společnost tomu jen přihlíží či dokonce tleská, je jasné, že půjde ještě dál. A je vlastně úplně jedno, co prosazuje. Každý radikál je totiž přesvědčen, že prosazuje správnou věc. Nezajímá ho, že si to ostatní nemyslí.

Klimatičtí aktivisté tvrdí, že chtějí probudit společnost, aby bojovala proti změně klimatu. Dělají to ale hlavně v Evropě, která proti změně klimatu dávno bojuje. A to i na základě tlaku těchto aktivistů tak hloupě, že se sama vydala všanc vydírání od nejrůznějších diktátorů. Nejviditelnější je teď logicky Putin, ale jsou i další. Evropští lídři jezdí škemrat o plyn do Kataru a dalších problematických zemí. Klimatičtí aktivisté vehementně prosazují obnovitelné zdroje, ale stejně vehementně zamlčují, že jejich nárůst přináší obří závislost na Číně.

Klimatickým radikálům je to zjevně buď úplně fuk, nebo jsou možná dokonce placení, aby tomu napomáhali. Do svědomí jim nevidím.

V každém případě by jim měla Evropa dát jasně najevo, že v první řadě musejí dodržovat zákony. Jedině v tom případě se s nimi někdo může bavit. V případě opačném musí nastoupit policie a justice. Žádná jiná cesta není. Tito aktivisté totiž ve skutečnosti chtějí revoluci. A své cíle jsou nepochybně připraveni prosazovat silou. Už to koneckonců dělají.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist