Takový dárek V.Klaus asi nečekal

Uveřejněno dne 23 června 2011 000 12:47

klausDostal dárek od vědců z americké Národní sluneční observatoře (NSO) a Výzkumné laboratoře vzdušných sil USA. Předpovědi potvrzují nebude se oteplovat, ale ochlazovat.

Co už svět utratil peněz na boj proti oteplení a nakonec se stále častěji objevují zprávy, že vše bude obráceně a měli by jsme se připravit na velmi chladné období které má začít do 10 let. Tak nám nezbyde asi nic jiného než přikládat do kamen „odpustky na emise“ a vrátit se zpět k uhlí a pokusit se vyrobit co nejvíc CO2, aby ta zima nebyla tak veliká. Teď sem vtrhnou výrobci zimního oblečení a další zateplovači na vše možné i nemožné. Odborníci na oteplení se přemění na odborníky na ochlazení, aby nepřišli o těžce vydobyté granty na výzkum a zblbnou zase celou zeměkouli.Jenom slunci je všechno jedno a dělá si bez ohledu na odborníky co chce a tak vykazuje sníženou aktivitu která neodpovídá střídání maxim a minim v rámci pozorovaných jedenáctiletých cyklů. Místo aby směřovalo svojí aktivitou po svém útlumu k maximální aktivitě tak to vypadá, že se oteplení nedočkáme.

„Je to velmi neobvyklé a neočekávané,“ komentoval zjištění Frank Hill z NSO, podle kterého podrobné monitorování Slunce svědčí o hibernaci tvorby slunečních skvrn. Společně s kolegy podrobně sledovali tvorbu skvrn v uplynulých třinácti letech a podle nich soustavně sluneční aktivita klesá. K podobnému závěru došli nezávisle i odborníci z amerického letectva, kteří při studiu sluneční korony vypozorovali postupný 40letý pokles aktivity. Vedoucí programu v U.S. Air Force Richard Altrock v této souvislosti dodává: „Nikdo neví, co Slunce udělá příště.“ ( novinky.cz ) Jenom my už víme, že tentokrát budou vydělávat na ochlazení a budou se snažit zbláznit co nejvíc lidí, aby ten penězovod nevyschnul.

V.Klaus si vytrpěl od oteplovačů obrovskou spoustu urážek a zesměšňování a nyní se začíná ukazovat, že měl asi zase pravdu.Tak až se bude zase bruslit na Temži a na Vltavě tak si vzpomeňte, že nám to V.Klaus říkal. A tímto mu zároveň přeji, aby se dožil ve zdraví ještě hodně let a tu zimu si pořádně vychutnal.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist