Globální průzkum zjišťuje, že 4 z 10 lidí myslí, že klimatická změna je přirozená

Uveřejněno dne 15 prosince 2022 000 13:56

Tyto výsledky globálního průzkumu jsou určitě šokem pro ty, kdo tvrdí, že „věda o klimatické změně je daná“, když skoro 4 z deseti lidí si myslí, že je přirozená a ne člověkem způsobená.

Celosvětový průzkum IPSOS se ptal lidí z 30 zemí na pěti kontinentech na jejich názor, co si myslí, že způsobuje klimatickou změnu.

37 procent respondentů řeklo, že si myslí, že to je „převážně kvůli nějakým přirozeným jevům, které Země zažívala po celou svou historii.“

V sedmi zemích, kde se zaznamenávala politická orientace, řeklo 28 procent levičáků, že jsou klimatičtí skeptici, zatímco z pravicových respondentů 50 procent řeklo, že jsou skeptici.

Podle energetické společnosti EDF, která najala IPSOS, aby průzkum vedla, byly tyto výsledky „neočekávané“.

„Míra skepticismu k lidem způsobenému globálnímu oteplování bude šokující pro zelené katastrofisty ‚dané‘ vědy, kteří využívají taktiku neustálého strašení k prosazení agendy dirigismu a kontroly čisté uhlíkové nuly,“ píše Chris Morrison.

Přestože EDF tvrdí, že obyvatelstvo si začíná všímat údajného nárůstu „extrémních klimatických událostí“ i přes pochybnosti, zda k tomu opravdu dochází, tak tato energetická společnost uvádí, že to u nich nevyvolává „větší obavy, ani je to nepřesvědčuje o lidské příčině takových jevů.“

Jinými slovy i přes desítky let neustálého bombardování „poselstvím“, že za klimatickou změnu mohou pouze lidé, to značná spousta obyvatel světa nebaští.

EDF uvádí, že za poslední tři roky narostl klimatický skepticismus o šest procent, přičemž ve Francii za jediný rok narostl o osm procent.

Dopadá tedy už realita toho, co ‚čistá nula‘ ve skutečnosti znamená pro životní úroveň lidí a to jak zjevně postihuje finance jejich domácností uprostřed krize životních nákladů, která mnohé na Západě dohnala k neschopnosti zaplatit si účty za topení.

Bezpochyby také výzvy, aby bohatší Západní země platily „klimatické reparace“ u mnoha lidí vyvolávají pochybnosti o tom, kam jdou jejich peníze a za jakým účelem.

Mezitím přestože protestanti proti klimatické změně z – Prostě zastavte ropu – pořádají v Londýně už měsíce bezohledné demonstrace, tak náhlá vlna mrazů způsobuje jejich úplné vymizení.

Zdroj

Reakce
  1. 1 rokem ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist