Klimatičtí extremisté z Poslední generace blokují po policejních raziích vstup do německého parlamentu

Uveřejněno dne 17 prosince 2022 000 12:04

Krajně levicoví aktivisté klimatické změny po sériích policejních razií na skupinu během tohoto týdne zablokovali ve čtvrtek ráno dva vstupy do budovy německého parlamentu v Berlíně.

Členové radikální Zelené aktivistické skupiny Letzte Generation (Poslední generace) ve čtvrtek ráno uspořádali protesty před budovou Reichstagu, sídlem Bundestagu (německého spolkového parlamentu).

Poslední generace v příspěvku na sociální média tweetnula: „Dnes jsme v politice,“ s dodatkem: „Naši lidé jsou přímo v Bundestagu připraveni ptát se přicházejících politiků na jejich plán. Řeči bez skutků nás zabíjí.“

Skupina se v prohlášení uchýlila k tvrzení: „Cesta, po které se politici vydávají, bude pro tuto civilizaci poslední cestou. Už teď zažíváme důsledky klimatické katastrofy dopadající na nás všechny. Sucha v létě ničí sklizeň a potraviny tudíž zdražují a jsou vzácnější. Pumpy nebudou moci dodávat vodu, pokud všechny vyschne a lidé pomřou žízní.“

Mluvčí Poslední generace Jakob Beyer dodal: „Politici, místo aby nakonec přijali opatření, která nám zachrání životy, tak spoléhají na zvyšování dalších fosilních paliv. S terminály kapalného zemního plynu ve Wilhelmshavenu klimatických cílů Německo nedosáhne. Místo toho se plnou parou řítíme ke značce stop, na kterou vědci poukazují už čtyři desetiletí.“

Policie v Berlíně řekla, že demonstranti byli po asi dvou hodinách vyklizeni a že tito „mírumilovní“ demonstranti byli propuštěni.

Tato organizace klimatických alarmistů, která nasadila podobnou taktiku jako Rebelie vyhynutí a Prostě zastavte ropu, byla letos aktivní při blokování dálnic po celém Německu, což v jednom případě vedlo k mozkové smrti jedné ženy, když takový protest zdržel její ambulanci cestou do nemocnice.

Takoví jako Prostě zastavte ropu a Poslední generace také útočili na obrazy v muzeích včetně Monetovy malby, která byla v říjnu zohyzděna rozpláclými brambory.

K protestům před Bundestagem došlo po úterních policejních raziích na jedenácti místech spojených s touto skupinou, když kancelář prokuratury v Brandenburgu sdělila, že zahájila vyšetřování, aby zjistila, zda Poslední generace nepředstavuje „zločinnou organizaci“.

K raziím došlo v reakci na letošní vypouštění potrubí ropné rafinerie PCK ve Schwedtu v severovýchodním Brandenburgu touto skupinou, což vedlo k přerušení dodávek plynu uprostřed narůstající energetické krize.

Zdroj

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist