Zkreslené vidění – Zelená kůra mozková

Uveřejněno dne 9 ledna 2023 000 12:55

Šedá kůra mozková se může zbarvit různě. Jednobarevný mozek, ať rudý, zelený, hnědý nebo růžový, už není schopen vyplodit myšlenku či chování bez ideologického podtextu, zabarvení.

Samozřejmě, že obě uvedená tvrzení jsou nepravdivá. Mohla by snad platit v případě, kdyby mezi námi žili mimozemšťané. Člověk zůstane člověkem, ať si o sobě nebo ostatních lidech myslí cokoli. Fyziologicky vzato.

Na vojně jsem byl v osmdesátých letech v Chebu. Většina sloužících vojínů chtěla jen ve zdraví přežít dvouleté vězení. Ale našli se tací, kteří dodržovali nesmyslné předpisy, ačkoli je nikdo momentálně nevyžadoval, donášeli na nás ostatní, a vůbec se snažili vojenské vrchnosti zalíbit všemi podlými způsoby. O nich jsme tvrdili, že jim zezelenaly mozky. Soudím, že mnozí oním zabarvením zůstali poznamenáni následně i v civilu. Tehdy jsme ještě netušili, že zezelenat se dá i jinak. Z jejich pohledu to byla dobrá příprava na kariéru ve straně.

Když už jsme u těch komunistů. Lidé, kteří s nimi měli nějaké bližší zkušenosti, tvrdí, že jednou komunista, vždycky komunista. Což znamená asi to, že kdo myslí rudě, těžko někdy začne myslet jinak. Čili čekat od nich něco dobrého, je jako věřit v mírumilovnost vosího roje. Ale abych se jich trochu zastal. Šedá kůra mozková se může zbarvit různě. Jednobarevný mozek, ať rudý, zelený, hnědý nebo růžový, už není schopen vyplodit myšlenku či chování bez ideologického podtextu, zabarvení. Na což zapomínáme. Alespoň mám dojem, že ve veřejném prostoru je takových jednobarevně myslících kreatur čím dál více.

Dnes se tvrzením, že někomu zezelenal mozek, myslí pravděpodobně nejčastěji to, že jeho myšlení je deformováno klimaalarmismem, vidění světa pokřiveno ideologií veganství a chování stádním aktivismem pod taktovkou Hnutí Duha či Dětí Země. Nebo něčím dost podobným. Prostí a jednoduší zneužití pěšáci, kteří se ve jménu zastavení kapitalismu přilepí uprostřed silnice nebo se vyšplhají na komín elektrárny, a pak si stěžují na vrátného, že jim nenechal dobít si mobily, jsou hodni nejvýše politování. Někteří z toho možná i vyrostou. A snad se i budou schopni za pár let zastydět. Horší jsou jejich ideoví vůdci v politice. Nejhorší ti v parlamentu. Jejich naivní i zvrácená snaha vnutit všem zelené dobro hraničí až se zkázou civilizace. Začíná to brčkem z recyklovaného papíru a skončí hladomorem.

Ano. Stále více demagogů, fanatiků, zlodějů, zločinců a vrahů, psychopatů, verbeže sebejisté a zvrácených příšer se zmocňuje vlády nad námi. Ráj, který pro nás chystají, se přinejlepším podobá očistci.

Mimozemšťané mezi námi žijí.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist