TA PANÍ SE MI SNAD JENOM ZDÁ

Uveřejněno dne 9 ledna 2023 000 12:59

Na ČT 24 byla, myslím, v úterý večer, diskuse o výsledcích našeho předsednictví EU. Za účasti zástupců ANO, TOP 09, STAN a SPD. Samotná diskuse – hlavně z hlediska zástupců vládních stran, a to hlavně Mikuláše Beka – vypadala tak, že prý se s tím malérem jako jsou „smraděnky“ (emisní povolenky) rozšířené i na domácnosti, pomatenost s bezemisními stavbami, blouznění s přechodem celé společnosti na soláry a fotovoltaiku atd. atd. nedá nic dělat. Neboť „kdo chce s vlky žíti musí s nimi výti“. Jak říkali naši předkové. Maximálně se můžeme snažit, když se nás snaží pokousat, šikovně se politickým zubům pokrokářů a výsledkům politiky New Green Deal, vyhýbat.

Ovšem korunu jako vždy tomu dala paní Pekarová Adamová, předsedkyně Parlamentu. Na námitky opozice, že nás evropská politika, a hlavně New Green Deal ožebračuje, na výtky SPD, že vyrábíme nejlacinější elektřinu v Evropě a prodáváme i našim občanům nejdráž v celé EU, reagovala hlasitým politickým propagačním blábolem, kterému by možná uvěřily děti v třetí třídě anebo sdružení osob s IQ do 50. Netroufám si posuzovat její vzdělání a inteligenci, to bych si opravdu nedovolil, ale buď si o celém národu myslí, že to jsou blbci, nebo v opačném případě …

Úžasné byly její výroky, jak se změnou klimatu musíme bojovat, protože na nás doléhá tak jako nikdy. Jako příklad uvedla jako důsledek klimatické změny tornádo na Moravě. Aniž by se obtěžovala s tím, že v médiích proběhla informace o tom, že už v Kosmově kronice se píše, že roku 1119 se 30. července prohnalo tornádo od jižní strany na knížecí palác na Vyšehradě a vyvrátilo od základů starou a velmi pevnou zeď a střed paláce byl až k zemi vyvrácen a rychleji, než by člověk přelomil klas, náraz větru polámal vše, co mu stálo v cestě. Nechci se té dámy dotknout, ale slyšela někdy o Kosmově kronice? Četla něco jiného než propagandistické oteplovací brožurky?.

Následně, pokud se dobře pamatuji, mluvila o povodních, které prý vznikají vlivem oteplování. Což je další dosti s prominutím zhovadilé tvrzení, kterou naši zelení fanatici vykládají. Z dějepisu je známo, že v roce 1118 v Praze v září povodeň strhla mnoho domů a voda vystoupila přes 10 loktů nad Juditin most. V roce 1272 březnu velká voda a ledové kry dokonce Juditin most rozbouraly. Takto šlo staletí dál a dál. V 19. století Čechy (bez Moravy) postihlo devět povodní a v roce 1872 v květnu povodeň zničila skoro celý Beroun a značnou část obydlí kolem Vltavy. Předpokládám, že paní Pekarová Adamová ví, že ve 12. a 13. a také v 19. století žádné oteplování neprobíhalo.

Dalším „esem“ v řeči paní Pekarové bylo tvrzení, že vlivem oteplováním naše krajina katastroficky vysychá. Nějak netuší anebo zakrývá to, že ve středověku se několikrát stalo, že Vltava a Labe prakticky vyschly. To si může paní Pekarová Adamová a každý kdo má oči a rozum v hlavě ověřit na značkách výšky hladiny řeky v Praze a v Ústí nad Labem. Ostatně kroniky z doby první světové války píší o tom, že v letech 1914 až 1918 bylo takové sucho, že sedláci rozebírali střechu a starými šindeli krmili dobytek, který stejně hynul hlady. Sucho v Německu ve válečných letech přispělo k tomu že tam v letech 1915 až 1919 zemřel hlady a na choroby z hladu také díky obrovskému suchu téměř milion lidí. Pokud umí paní Pekarová německy, může si to sama historických spisech přečíst. Také ono ničení lesů suchem a kůrovcem, kterými „argumentovala“ je známé v první oblasti, kde začalo, tedy na Šumavě už v letech 1868 až 1878.To téměř vyhynuly všechny smrky na schwarzenberském panství. Kdybychom se s kůrovcem vypořádali jako Schwarzenbergové a netvrdili jako naši pokrokoví zelení, že kůrovec je lékař lesa, nemusel by kůrovec u nás zničit většinu lesů. S nějakým oteplováním planety to nemá prakticky nic společného.

Nejvíc mě na celé věci děsí, že tyto nesmysly vykládá do televize jedna z nejvyšších představitelek ČR. Kolem sedí zástupci dalších politických stran a televizní komentátor a všichni se tak bojí, že nikdo neřekne nahlas, že dotyčná dáma lže a neskutečně žvaní. Ona to sama asi neví. Neboť co kdyby něco namítali a někdo se to dozvěděl až v Bruselu. To by byl malér co?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist