Německá strana Zelených vyměňuje svého vlastního ministra spravedlnosti, bílého muže, za černošku bez diplomu z práva nebo politické zkušenosti

Uveřejněno dne 14 ledna 2023 000 12:51

Po kontroverzním případu mají bílí muži z německé strany Zelených důvod ke strachu, že je kvůli barvě jejich kůže a pohlaví vyhodí.

Náhledový obrázek: Bývalého ministra spravedlnosti Dirka Adamse (nalevo) jeho vlastní strana vyhodila, protože je muž a běloch, aby uvolnil místo černé ženě Doreen Denstädt (napravo), která nemá žádnou právní či politickou zkušenost.

Na Západě mnozí bílí muži, kteří se upsali agendě multikulturalismu, progresivismu a otevřených hranic, zjišťují, že jsou příliš bílí a příliš mužští, aby pro ten socio-politický systém byli ještě použitelní.

Na posledním případu v Německu se tento trend ukazuje, když strana Zelených v německé zemi Durynsko vyhodila svého vlastního ministra spravedlnosti Dirka Adamse. Nebyl shledán vinným z žádného pochybení, nýbrž je pouze muž se špatnou barvou kůže, což podle vlastního přiznání strany Zelených zakládá jediný důvod k jeho vyhození.

Adamse teď nahradí afro-Němka Doreen Denstädt. Adamse vyhodil Durynský ministerský předseda Bodo Ramelow, který býval ministrem pro migraci ze strany Levice. K odvolání došlo poté, co jej strana Zelených přímo požádala, aby ho vyměnil za Denstädt, která nemá žádný diplom z práva ani politickou zkušenost.

Kritici říkají, že Doreen Denstädt nemá žádnou vyžadovanou zkušenost, aby mohla být ministryní spravedlnosti jedné z německých zemí.

Denstädt sloužila pouze jako úřednice na úřadě policejního vedení na Durynském ministerstvu vnitra. Nedostatek jejích zkušeností s jakoukoliv skutečnou významnou funkcí znamená, že do své nové pozice ministryně spravedlnosti jedné z německých zemí provedla nepravděpodobný kariérní skok jen kvůli barvě své kůže a pohlaví.

Vedení Zelených toto rozhodnutí označilo za sice „bolestivý krok“, ale nutný. 54letý politik Adams, který byl v úřadě od března 2020, neprojevoval žádnou touhu se svého místa vzdát.

Adams nejdříve učinil veřejné prohlášení, že ho vykopli poté, co jej dvě zemské předsedo-osoby, Ann-Sophie Bohm a Bernhard Stengele, v neděli požádaly, aby rezignoval.

„V současné situaci s odpovědností za své ministerstvo, tomuto požadavku vyhovět nemohu,“ napsal Adams podle německých novin FAZ v osobním prohlášení. Argumentoval, že jeho ministerstvo se v současnosti potýká s „extrémně náročnou situací ohledně příchozích“ týkající se migrační krize. Rovněž poukázal na „důležitá rozhodnutí týkající se generační změny“ v justici a na „nesmírné problémy“ s ochranou spotřebitelů.

Pak vedení své vlastní strany Zelených poslal námitku, kde píše, že když chtějí, aby odešel, „tak mají možnost požádat ministerského předsedu (země), aby mě vyhodil.“

A přesně k tomu došlo a Adams byl ze své funkce propuštěn. Avšak vzhledem k agendě strany Zelených někteří říkají, že by Adams měl vědět, komu se upsal. Alternativa pro Německo (AfD) toto rozhodnutí kritizovala.

„Pro nás v AfD ty svévolné kvóty nehrají žádnou roli. Pro převzetí odpovědnosti je podmínkou jedině kvalifikace,“ napsal politik AfD Stephan Brandner.

Další vrcholná politička AfD, Beatrix von Storch napsala: „Když musí ministr odejít, protože je bílým mužem, aby ho nahradila černá žena, tak je to otevřený rasismus a genderová diskriminace.“

K propuštění došlo poté, kdy četné odchody do důchodu a přeložení mezi funkcemi postihlo oba Zelené ministry v této zemi jakožto muže, což je neslučitelné s postojem strany Zelených k genderovým kvótám ve státní správě.

Strana Zelených toto propuštění svého vlastního ministra kvůli genderu a rase oslavuje v prohlášení, že nové jmenování ukazuje, „jakou důležitost má pro nás Alianci Zelených téma integrace a migrace.“

Durynsko považované za jednu z konzervativnějších východoněmeckých zemí ve skutečnosti vede levicová rudá-rudo-zelená menšinová vláda, které dovolili Křesťanští demokraté (CDU) a liberálové (FDP), aby se dostala k moci, protože odmítli uzavřít dohodu s Alternativou pro Německo (AfD). Ač levice slibovala nové volby, tak k nim nikdy nedošlo. Další volby budou na podzim 2024.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist