Německo: Klimaterroristen, Greta Thunberg, dvacetiletá Češka a brutální policie

Uveřejněno dne 14 ledna 2023 000 12:51
Němci si zvolili výraz „Klimaterroristen“ za „paslovo“ roku. Já proto navrhuji výraz „Klimajugend“, což by snad pro Němce mohlo být naopak něco přijatelného s příchutí důvěrné známosti.

Akce plodí reakci a „aktivisté“, kteří se prezentují násilím a terorem se nemohou divit, že jsou teroristy nazýváni. Já se pro ně však s laskavostí sobě vlastní snažím vymyslet o něco mírnější výraz.

Pravda, výraz Klimajugend v tom přirovnání k Hitlerjugend značně kulhá: Zatímco Hitlerjugend byli vychováváni k potlačování jakékoli slabosti těla i ducha, k pohrdání ostatními a nenávisti vůči těm nejvíce neárijským, tak pracovní metodou dnešní Klimajugend jsou naopak fňukavé citové vydírání, natažená ručička i rozmazlená hysterická pěstička a neustálé dožadování se jakýchsi svých „práv“ a v neposlední řadě spasitelský komplex záchrany celého lidstva.

Nejinak je tomu i v případě protestů „klimatických aktivistů“ proti rozšiřování hnědouhelného dolu u německé osady Lütherath /1/, které sledují média z celého světa. A stejně jako kdysi k německým nacistům, i k těm (rádoby) ekologickým teroristům se přidávají také Češi, jak dokládá příklad dvacetileté nešťastné holčiny, která se účastní protestů v německé obci z jakési předsunuté základny v blízkém okolí /2/.

Tato slečna si stěžuje, že se k nim policie chová nelidsky například tím, že tam nenechala kuchyň a že na aktivisty v noci svítí reflektory. Pochopitelně, dlažební kostky, kameny, dělbuchy a zápalné láhve, které protestující házeli na policisty, to vše bylo asi naopak velmi lidským vyjádřením nesouhlasu. Tento kontrast sám o sobě vypovídá mnohé: Současní klimatičtí aktivisté jsou především neskutečně rozmazlení, takoví, kteří jsou přesvědčeni, že si mohou dělat, co chtějí a dokonce na to mají jakési nezadatelné právo, takoví, kteří nikdy neměli životní potřebu vynakládat úsilí na střízlivé hodnocení reálné situace a vlastních činů. Toho evidentně není schopna ani slečna Greta Thunbergová, která se údajně chystá navštívit i aktivistickou sešlost u Lütherathu /2/. Třeba si Češka i Švédka střihnou selfíčko na Instáč a bude pokoj. Tak to alespoň bývalo dřív, než začal ten vadalismus a násilnosti.

Střízlivě uvažujícímu člověku je samozřejmě jasné, co k požadavku na rozšíření těžby hnědého uhlí v té lokalitě vedlo: Byli to sami ekologičtí, nebo úžeji klimatičtí aktivisté. Ti si nejprve vynutili uzavření jaderných elektráren a zastavení rozvoje jaderné energetiky a zároveň si vynutili přesměrování extrémního množství financí na obnovitelné zdroje. Tyto zdroje však pochopitelně z nahodilé podstaty počasí a z fyzikální podstaty své funkce nejsou schopny nahradit stabilní vysokokapacitní zdroje, jako jsou tepelné elektrárny uhelné či jaderné. A tak bylo třeba zvýšit výrobu z toho nejšpinavějšího zdroje: Z uhelných elektráren, a to zvláště poté, co Rusko v rámci své agrese na Ukrajině omezuje také dodávky plynu do Evropy. Ostatně výroba elektřiny ze zemního plynu je v současné politické situaci dalším „dárečkem“ do peněženek daňových poplatníků, který jim „klimatičtí aktivisté“ zařídili.

Lze jen smutně připomenout, že rozhodnutí ukončit provoz jaderných elektráren učinila někdejší kancléřka Merkelová /3/, původním povoláním vědecká pracovnice, jejímž oborem byla fyzika!

Kombinace zaslepeného fanatismu a bezskrupulózních politiků tedy Německo dovedla do současné situace. Na jedné straně se dopouštějí vandalismu rozmazlení zfanatizovaní příslušníci „generace sněhových vloček“ /4/, na druhé straně jsou tito hanlivě, avšak pochopitelně mnohými označováni za „klimateroristy“ /5/ a podobně. Až se oni vzdají násilí a přihlásí se k racionalitě, nebudu ani já mít potřebu přejmenovávat je dle Hitlerovy mládežnické organizace.

Přitom globální oteplování je velmi reálný problém. Ale ti aktivisté ho svým počínáním naopak zhoršují. Zhoršují ho tím, jak bylo popsáno a zhoršují ho také tím, že svými činy vyvolávají nenávist vůči sobě u značné části společnosti a hloupou, byť pochopitelnou reakci odmítnutí si změnu klimatu buď přiznat, nebo ještě hůře odmítnutí se tímto tématem vůbec zabývat.

Dnes se prosím zabývejme všichni alespoň jedním: Tím, abychom šťastnou rukou zvolili prezidenta.

Hezký víkend!

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist