Obrovský Zelený binec v Německu, kde uhlí vyrábí ohromujících 31 % elektřiny

Uveřejněno dne 18 ledna 2023 000 11:38

Uhlí poskytuje ohromujících 31 % německé výroby elektřiny, tj. o 8 % více než roku 2015…

Fór dne

Zelení si za Angely Merkel vynutili odstavení jaderné energie. A teď jsou jak pro nejšpinavější zdroj energie uhlí, tak zároveň proti němu.

Policie začíná s vyklízením německé vesnice obětované uhelnému dolu

Associated Press hlásí, Policie začíná s vyklízením německé vesnice obětované uhelnému dolu.

Policejní těžkooděnci ve středu v západním Německu začali vystěhovávat klimatické aktivisty ze zatracené vesnice odsouzené k demolici kvůli rozšíření uhelného dolu.

Jakmile policisté vstoupili do maličké osady Luetzerath přilétly na ně kameny a Molotovovy koktejly, neboť tato víska se ve středu ráno stala ohniskem debaty o klimatických snahách země.

Policejní mluvčí Andreas Müller řekl, že to napadání policistů sice „nebylo pěkné,“ uvedl však, že protest byl zatím většinou mírumilovný.

Do středy odpoledne pořád tucty aktivistů v Luetzerathu tábořily, někteří v důmyslných dřevěných domečcích, zatímco policie pomalu postupovala vesnicí a odklízela barikády a komunální vývařovnu polévky.

Ekologisté říkají, že srovnat vesnici buldozéry se zemí kvůli rozšíření blízkého uhelného dolu Garzweiler by mohlo vést k ohromným emisím skleníkových plynů. Vláda a vlastník podniku RWE argumentují, že uhlí je pro zajištění energetické bezpečnosti Německa potřebné.

Někteří z aktivistů vyjadřovali vztek zvláště na ekologistickou stranu Zelených, která je součástí obou vlád, jak místní, tak národní, které loni s RWE uzavřely dohodu umožňující tuto vesnici zbořit výměnou za ukončení používání uhlí do roku 2030 místo 2038.

Vicekancléř Robert Habeck, Zelený, který je německým ministrem hospodářství a klimatu, tuto dohodu obhajoval jako „dobré rozhodnutí pro ochranu klimatu,“ které splní spoustu požadavků ekologistů a zachrání před demolicí pět jiných vesnic.

Nechte mě oprostit se od uhlí, ale ještě ne teď

Eurointelligence má legrační nadpis Nechte mě oprostit se od uhlí, ale ještě ne teď.

Včerejší obrázky policie pochodující na protestující, snažící se bránit lignitové ložisko jsou symptomatické pro tu spoustu rozporů v německé energetické politice. Máte tu např. Zeleného ministra Roberta Habecka hájícího policejní akci proti protestujícím, z nichž většina jsou členové nebo přinejmenším volici strany Zelených. I lignitovou dohodu vyjednali samotní Zelení. Nyní se ale díváme na absurdní představení Zelených hájících to nejšpinavější ze všech uhlí.

Důvodem, proč je to najednou nutné je skutečnost, že strana Zelených dotlačila celou politickou třídu, zvláště Angelu Merkelovou, k opuštění jaderné energie. To není jen o těch třech elektrárnách, co se mají 15. dubna odstavit. Je to celý průmysl, který je v útlumu. Uhlí představuje ohromující 31 % německé výroby elektřiny. Roku 2015 to bylo jen 8 %.

Oficiální datum ukončení uhelných elektráren v Německu se přesunul z roku 2038 do 2030, k tomu ale došlo před Ukrajinskou válkou. Na tento časový harmonogram, bychom ale nesázeli. Levný ruský plyn zmizel a nikdy se nevrátí. S jádrem se skoncuje v dubnu. Sázet na ukončení roku 2030 je sázkou na ráj, v němž nepřijdou žádné šoky.

V sobotu se v Lützerathu objeví Greta Thunberg a možná Zeleným připomene tu spoustu rozporů v jejich vlastní energetické politice. Teď, když se Zelení natvrdo uchytili ve vládní energetické politice, tak zabředávají hlouběji a hlouběji do neuvěřitelného bince.

Videa z protestů

Opravdu závažná věc

Uhelná ironie

Musíme, abychom zachránili životní prostředí, zničit vesnici a těžit nejšpinavější typ uhlí.

Vicekancléř Robert Habeck, Zelený, tuto dohodu obhajoval jako „dobré rozhodnutí k ochraně klimatu,“ které naplní řadu požadavků ekologistů a zachrání před demolicí pět dalších vesnic.

To je fór! (A děkujeme ti, Angelo Merkelová.)

EU uvaluje největší systém uhlíkových daní a spouští tím inflační šílenství

Spolu s tím, jak Německo boří obce, aby těžilo lignit, uvaluje EU světově největší systém uhlíkových daní označovaný za CBAM.

CBAM znamená Pohraniční mechanismus hodnocení uhlíku. Jsou to daně na dovozy ze zemí, které dělají takové věci jako, že pálí uhlí, aby vyrobily zboží.

CBAM se bude vztahovat na ocel, cement, hliník, hnojiva a elektřinu.

Šílená štvanice za vybudování více továren na elektroaut, kde jsou ale minerály?

V USA probíhá Šílená štvanice za vybudováním více továren na elektrovozy, kde jsou ale minerály?

Odkud dostaneme lithium, nikl, kobalt, mangan a grafit, abychom vyrobili baterie pro elektrovozy, aniž bychom vybičovali náklady, je záhadou.

A jako připojený bonus, Bidenova IRA je flagrantním porušením pravidel WTO, neboť dotuje, aby se protlačila jen americká řešení.

To není jen inflační šílenství, je to i environmentální šílenství.

BY TYLER DURDEN

SATURDAY, JAN 14, 2023 – 01:00 PM

Authored by Mike Shedlock via MishTalk.com,


Aktivisté Greenpeace z České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska, Německa, Maďarska a Velké Británie vylezli na komín největší české hnědouhelné elektrárny Prunéřov.
  • Kalendář příspěvků

    Duben 2024
    Po Út St Čt So Ne
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Facebook

  • Redakce

    Vaše nápady, názory, tiskové zprávy a sdělení uvítáme na e-mailu info@antimeloun.cz

    Nezávislý občasník, bojující proti ekoteroristům, zeleným mafiím a ekofašismu.
  • Základní informace

  • TOPlist