Německo uvažuje o přesměrování proti-uhelných ‚Zelených‘ dotací do výroby zbraní

Uveřejněno dne 9 února 2023 000 14:30

Německo v současnosti uvažuje o nižším zaměření na ten dlouhý humbuk ‚Zelených‘ iniciativ, neboť se chvatně snaží vystupňovat zaostávající obrannou výrobu, když nedávno schválilo 100 miliard euro na zotavení ozbrojených sil v rámci reakce na ruskou invazi na Ukrajinu.

Nejmenovaní činitelé řekli Bloomberg, že by to mohlo zahrnovat „přesměrování existujících dotací na odstranění uhelných elektráren na pomoc obranným výrobcům při budování nových výrobních kapacit,“ když to také přichází těsně v patách berlínskému schválenému poslání tanků Leopard na Ukrajinu, což představuje ohromující politický obrat.

„Diskuse mezi německou spolkovou vládou a zemskými vládami se zaměřuje na poskytnutí více zbraní a munice ozbrojeným silám této země a na vytvoření pracovních míst, které jsou postiženy odklonem od uhlí, říkají lidé, kteří požádali, aby nebyli identifikováni, neboť tyto rozhovory jsou důvěrné,“ upřesnila to zpráva.

Jedním z velkých německých obranných dodavatelů jmenovaných v této zprávě je Rheinmetall AG, který plánuje novou továrnu na výrobu muničních komponent v Sasku, které zůstává hlavním tahounem těžby uhlí v zemi.

Konzervativní mediální kanál Breitbart dost ironicky poukázal, že bychom mohli být svědky toho, jak postupuje krach Velkého resetu, když se vezmou právě ty prachy, co jsou určené na zabití uhelného průmyslu, aby teď posílily výrobu zbraní.

Bundeswehr s více než 250 000 vojáky je už dlouho označován jako děsivě vybrakovaný, zvláště pro případ scénáře, kdy by musel odrazit nepřátelskou mocnost nebo v situaci 3. světové války v Evropě.

Další ironií v tom všem je i to, jak bývalý prezident Trump při mnoha příležitostech německé vládě vyčítal její dlouhodobý nezájem o podfinancovanou obranu, zvláště vzhledem k nadstandardním výdajům Spojených států v rámci NATO, které v podstatě na svých bedrech toto břemeno nesly za evropské spojence.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist