Červená rtuť ? Zelený vodík ? Fialový kámen mudrců ?

Uveřejněno dne 6 května 2023 000 9:44
Že je alchymie podfuk provozovaný za účelem okrádání důvěřivých boháčů, naučil nás Werich. A co když ne ? Zlí jazykové zase tvrdí, že demokracie je podvod provozovaný za účelem ovládání důvěřivých chudáků. A co když není ? Kdoví?

Možná jsou skutečně brněnští vědci na stopě fialového kamene mudrců, který v druhé polovině volebního období přetaví monstrózní rozpočtový schodek v raketový růst národního hospodářství, zkrotí inflaci, zařídí vítězství našich zbraní na obou východních frontách ?Proč ne ?

Základem úspěchu veškerého snažení je vytrvalá a neochvějná Víra.

Prosťáček i vědec musí ze všeho nejvíc věřit, že objekt jeho touhy existuje. Aby se Dílo podařilo, je Víra naprostá Nutnost. Ze začátku totiž nejsou žádné „důkazy“. Žádná Jistota. Leč – alchymista, mág či brněnský vědec – To dokáže.

Pokud mu nepřestanete věřit, Cíl se začně blížit.

Ať už tomu budete říkat Cirkulární Ekonomika nebo Perpetuum mobile nebo Trvale Udržitelný Rozvoj nebo Bezemisní Paliva nebo Dekarbonizace, SPOLU to zvládnete.

Stačí věřit a neuhnout z Cesty.

Vzpomeňme na mošnovskou Červenou rtuť : https://plus.rozhlas.cz/dezinformace-stara-30-let-cervena-rtut-je-zazracna-latka-ktera-umi-pohlcovat-8624224

29. srpna 1991 se 40 minut po půlnoci na vojenském letišti Mošnov objevilo 28 příslušníků útvaru rychlého nasazení. Během krátké doby letiště obsadili a začali systematicky prohledávat.

Československé tajné služby totiž zachytily zprávu, že se z Mošnova má pašovat do Ruska červená rtuť, zázračná látka, která prý umí pohlcovat paprsky radarů a lze ji využít k výrobě jaderných zbraní.

Událost na ostravském letišti a okolí vyvolala značnou paniku. Oficiální místa k případu nejdřív mlčela, pak mlžila. Speciální komando totiž vůbec nic nenašlo. Jak se později ukázalo, zpráva byla dezinformací, a nehledě na to, že sama červená rtuť je také výmysl.“

Ano, později se ukážejaký nesmysl je Zelený vodík, aneb Zázrak, který díky nesmírnému množství proinvestovaných, zadotovaných a vydrancovaných zdrojů vytvoří PR Zdání Čistého Světa Západních Hodnot https://theecologist.org/2020/dec/18/hydrogen-hoax

Ale všechno chce svůj čas.

Zatím si užívejme představení Fialových kouzelníků.

Třeba jim to tentokrát vyjde ?

Kdyby to totiž ruplo, to by byl malér …

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist