Seniorka zchladila klimatické aktivistky hadicí

Uveřejněno dne 29 května 2023 000 11:25

Tři aktivistky z organizace Just Stop Oil narušily ve čtvrtek výstavu květin Chelsea Flower Show v Londýně. Začaly kolem sebe rozhazovat oranžový prášek a vykřikovat aktivistická hesla. Jedna z návštěvnic je za to zkropila vodou.

Protest tří klimatických aktivistek na tradiční výstavě květin si kladl za cíl nejen dosáhnout zákazu vydávání nových povolení na těžbu plynu, ropy a uhlí, ale také zastavit průzkum potenciálních nových nalezišť.

V jedné expozici tak přelezly přes ohradníky a začaly kolem sebe rozhazovat oranžovou práškovou barvu. „K čemu je zahrada, když nemáte co jíst? K čemu je tradice, když společnost kolem vás kolabuje?“ vykřikovaly aktivistky.

Podle agentury Reuters začali lidé ihned volat ochranku, ale jedna návštěvnice vzala do vlastních rukou jak řešení nastalé situace, tak doslovně i poblíž ležící hadici, kterou začala kropit zvířený oranžový prach i tři protestující ženy.

 

Aktivistky zanedlouho odvezla policie a Královská zahradnická společnost, která Chelsea Flower Show pořádá již od roku 1912, vydala prohlášení, že výstava nebyla v důsledku protestu nijak narušena a je nadále plně přístupná veřejnosti.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist