CENOVÉ STROPY NAŠÍ VLÁDY

Uveřejněno dne 13 června 2023 000 12:55

Naše vláda se konečně rozhoupala a zrušila největší paskvil, který za celou dobu svého devastačního působení vymyslela, tedy cenový strop na elektřinu a plyn.

Už když jej v září minulého roku zaváděli, tak jsem upozorňoval, že tahle šílenost nepřinese našim domácnostem ani firmám vůbec nic, neboť část ceny (zastropovanou) zaplatí okamžitě z kapsy pravé, a zbytek z kapsy levé, a to letos, až státem kompenzace obchodníkům naprosto rozvrátí státní rozpočet a vzniklý deficit bude vláda nucena pokrýt zvýšením daní.

Vláda přišla s “balíčkem úsporných opatření” a marketingovým žvástem, že dostane Česko do formy. Samozřejmě se historie opakuje a vláda jen získává čas, než se opět ukáže, že onen balíček byl jen snůškou nekoncepčních výmyslů, které situaci pouze zhorší.

Nyní vláda ruší strop. Pozdě a bez náhrady.

V létě nás to samozřejmě neovlivní, neboť sluníčko svítí, vítr docela fouká, a tak je elektřiny všude dostatek.

Ale pak přijde zima a vše bude při starém. Tentokrát už se ale naše bezzubá vláda patrně nezmůže vůbec na nic a nechá vás v tom plavat.

To vše jen proto, že stále nemá odvahu přijít se skutečným řešením – tedy vykoupit zbylých 30% akcií ČEZ, navázat cenu elektřiny distribuované v ČR na český zákon o cenách a nikoliv na cenovou hladinu lipské burzy, s tím, že za tuto “plnou cenu” by měly být prodávány pouze exportní přebytky.

Ale jak říká poslanec ODS Skopeček – odejít z lipské burzy nemůžeme. Protože bychom tím poškodili Německo.

A v tom je, přátelé, jádro pudla.

Máme zde vládu upřednostňující zájmy Německa před zájmy občanů České republiky.

A proto musí skončit stůj co stůj.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist