Nazí olizují v záhonech zeleninu. Ve Francii se přou o grant pro ekosexuály

Uveřejněno dne 28 června 2023 000 9:36

Francouzský umělecký spolek Lundy Grandpré propaguje ekosexualismus prostřednictvím svých vystoupení v zahradách Lyonu. Na popud tamní místostarostky pro kulturu teď skupina žádá město o grant pro svá nahá vystoupení. Starosta druhého obvodu Lyonu Pierre Oliver to však označil za militantní a ideologické nakládání s veřejnými penězi.

Sdružení Lundy Grandpré, které je stoupencem ekosexuality, nabízí přehlídky svých nahých členů v zahradách Lyonu. Podle některých svědků se tak děje i za účasti dětí.

„Zahrada je prostor pro podvracení zavedených norem. Zde se líbáme s rostlinami a sdílíme bylinkové čaje. Zahrada je místo, kde probouzíme své tělo k radosti z praxe a ekosexuálního myšlení,“ popisuje sdružení zážitky ze svých vystoupení.

Podle časopisu LyonMag chce nyní město na popud místostarostky pro kulturu Nathalie Perrin-Gilbertové odhlasovat grant pro jejich vystoupení.

Proti tomu se ostře ohradil starosta druhého městského obvodu Pierre Oliver. „Město Lyon a jeho starosta Gregory Doucet zkrátili 37 kulturních dotací, aby pak financovali nahá individua tančící na zahradě před zraky dětí. Militantní a extremistické využívání rozpočtu už nemá žádné hranice. Stejně tak neslušnost,“ odsuzuje Oliver spolek.

Ekosexualita je koncept prosazovaný aktivistkami Annie Sprinkle a Beth Stephens. Podle jejich webových stránek jde o „nový přístup k současnému myšlení o globálních ekologických krizích“. „Vnímejte přírodu jako svou milenku a milence. Ne jako svou matku. To je podstata ekosexuality a něco, co naše planeta právě teď potřebuje,“ hlásá dvojice.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist