Ekologičtí extrémisté se přilepili k ranvejím v Hamburku a Düsseldorfu a zablokovali letiště

Uveřejněno dne 14 července 2023 000 11:59

Ekologičtí extrémisté z Poslední generace se ve čtvrtek ráno přilepili na rolovací plochu letišť v Hamburku a Düsseldorfu v Německu. Provoz letišť byl narušen.

 

Foto: Marks Bodo, ČTK

Ekologičtí extrémisté se přilepili k ranveji na hamburském letišti

Článek

Hamburské letiště uvedlo, že se k ploše přilepilo několik lidí, kteří narušili provoz letiště. Poslední generace na Twitteru zveřejnila video. Účinkující v něm říkají, že protestují proti nedostatečnému plánování a porušování zákonů ze strany vlády v souvislosti s klimatickou krizí.

Podle deníku Focus se aktivistům podařilo na dráhu proniknout přes bezpečnostní ploty. V Hamburku jsou podle německých médií k dráze přilepeni tři lidé, dalších až sedm lidí blokuje podle agentury DPA letiště v Düsseldorfu.

 

Foto: Marks Bodo, ČTK

Ekologičtí extrémisté protestují na letišti v Hamburku, kde se přilepili k ranveji

V obou městech se policisté snaží extrémisty z letištních ploch dostat. V Hamburku je situace komplikovanější, protože kvůli protestu nejsou možné přílety ani odlety letadel. Zrušen byl už zhruba tucet letů a další zřejmě budou následovat. „Očekáváme kolem 50 tisíc pasažérů a 330 letů. Pochopitelně doufáme, že budeme moci co nejdříve obnovit provoz,“ uvedla mluvčí letiště Katja Brommová.

Program Nová zelená úsporám Light je ideální pro nízkopříjmové domácnosti a seniory

Seznam Advertorial
 
 

V Düsseldorfu dochází jen ke zpožděním. Letadla, která měla na letišti přistát, jsou odkláněna na letiště v Kolíně nad Rýnem.

 

Foto: Marks Bodo, ČTK

Klimatičtí aktivisté skupiny Poslední generace sedí na asfaltu na letišti v Hamburku

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist