Za kůrovcovou Šumavu, zpátky ni krok!

Uveřejněno dne 29 července 2011 000 14:30

kurovecEkologisté zase o sobě dávají vědět. Znovu se přivazují ke stromům, aby zabránili dřevorubcům pokácet napadené stromy. Zřejmě si přejí uschlou Šumavu.

Je to věčný koloběh. Kůrovec napadne strom, vyrojí se a napadne až deset dalších. Vyrojí se a napadne až sto dalších, vyrojí se a napadne… Z jednoho napadeného stromu může kůrovec během jednoho jediného roku napadnout až tisíc dalších. Kůrovec se může vyrojit i třikrát za jednu sezónu.

Z každého napadeného stromu se vyrojí 150 až 200 tisíc brouků. K uschnutí jednoho stromu stačí, aby se jich pod kůru zavrtalo pouhých pět set. Za poslední čtyři roky zlikvidoval kůrovec na Šumavě 2700000 stromů. je to malé číslo? Chtějí snad ekologisté Šumavu zcela uschlou?

Asi ano, jinak by nebránili stromy vlastními těly. Stále se zaklínají Bavorskem, že Němci ponechali les svému osudu a na místě, kde prošel kůrovec je dnes nový les. Jenže kůrovec se rozšířil z bavorské strany do Čech a nyní devastuje rozsáhlá území. Co vám ale už ekologisté neřeknou je fakt, že Němci s kůrovcem dnes bojují a bojí se, že se jim z Čech vrátí.

Vše pochopitelně záleží na vzdálenosti doletu kůrovce, ale zde není žádné skutečně dokázané číslo. Vědci se ve svých odhadech pohybují od 200 metrů do 200 kilometrů. Vzdálenost s níž se operuje je 500 metrů, ale stačí, aby zafoukal vítr příhodným směrem a dolet se zvyšuje na kilometry.

Sousední rakušané si stěžují, že jim kůrovec z Čech ničí lesy, přičemž rakouským lesníkům hrozí vysoké pokuty, pokud by nekáceli napadené stromy. Rakušané chtějí požadovat po české straně odškodnění. To je ale ekologistům jedno.

Kůrovcová kalamita je už natolik rozsáhlá, že se brouci pouštějí i do mladých stromů a zůstává za nimi jen spoušť v podobě smutných uschlých prstů trčících k nebi jako němých svědků kůrovcové hostiny. Může se tak stát, že kůrovec sežere celou Šumavu. Ale co, za nějakých 100 let možná les vyroste znovu.

Nemohu si pomoci, ale zelení aktivisté dělají vše pro top, aby spíše přírodu zničili. Vezměme si například boj proti globálnímu opteplování nebo globálnímu ochlazování, podle toho, co je zrovna v módě a z čeho momentálně plynou větší možnosti na zisk na ekologisty navázené firmy.

V rámci boje proti klimatu, které stejně člověk nemůže ovlivnit a když, tak v naprosto minimální míře, už bylo zavedeno tolik nesmyslných a hlavně drahých opatření, že by to stačilo na vykrmení celé Afriky. Například biopaliva. Tolik humbuku, jak to bude šetřit životní prostředí.

Výsledek? Pole zaplněná řepkou namísto plodin a výroba jednoho litru biopaliva přijde na 1.1 litru pohonných hmot, přičemž zplodiny z biopaliva jsou pro životní prostředí větší zátěží nežz obyčejných PHM. Neekologické větrníky, které za celou svou dvacetiletou životnost si nestačí ani na sebe vydělat.

Fotovoltaika, úsporné žárovky, boj proti jádru, to vše působí na životní prostředí hůře, než kdyby se vše ponechalo tak, jak to fungovalo doteď. Za čas přijdou ekologisté s velkým objevem, že úsporné zářivky, které povinně nahradily klasické žárovky jsou antiekologické a zase se budou povinně zavádět žárovky…

Pokud se nyní ekologisté poutají ke stromům, snadné řešení. Přidejte k řetězu ještě jeden zámek a ekologisté za pár hodin ještě budou škemrat, abyste je odpoutali. Vylezli na strom do sítě? Dohlédněte na to, aby tam bezpečně zůstali. Den, dva…

Ekologisté budou vždy proti zdravému rozumu. Kdybyste je přivedli do kůrovcem zničeného lesa, budou jásat, jak tam za nějakých třicet nebo padesát let porostou nové stromy, tedy pokud se tam vůbec ujmou. Jsem zvědavý, jestli budou ochotně platit pokuty udělené policií za přestupky. Ono, když vás třikrát za den odvedou na služebnu něco stojí.

Těm, kteří brání kůrovce bych dal vše k náhradě. Policejní výjezd a zásah, prostoje v práci, vyčíslil bych škodu, která vznikla prodlevou napdaením dalších stromů. Ona by je pak přešla chuť nerespektovat rozhodnutí soudu.

Zdroj

Reakce
  1. 13 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist