Policie na Šumavě

Uveřejněno dne 2 srpna 2011 000 9:25

policieProtestujeme proti chování tzv. aktivistů v lokalitě Na Ztraceném u Modravy a požadujeme přiměřené prosazování platných zákonů orgánu k tomuto pověřené. Tito „zelení lobbisté“, kteří se ohánějí dodržováním zákonů a ochranou přírody, ve skutečnosti zákony nerespektují a přírodě škodí.

Dokazují to tím, že odmítají respektovat stanovisko soudu, který jejich blokádu kvůli těžbě kůrovce prohlásil za nezákonnou, a rovněž ani Česká inspekce životního prostředí kácení nemocných stromů v této oblasti nezpochybňuje. Účastníci blokády také hrubě porušují  platný návštěvní řád Národního parku Šumava, protože se pohybují mimo vyznačené turistické cesty v I. zóně národního parku a někteří z nich tady dokonce i bivakují. Tím vším přírodě velmi škodí.

V naší společnosti není možné tolerovat takové otevřené pohrdání platnými zákony. Jako demokraticky zvolení zástupci jihočeských měst a obcí proto vyzýváme Policii České republiky, aby v této oblasti zajistila dodržování právního řádu a podmínky pro těžbu dřeva, která je v plném souladu s právními normami našeho státu a je nezbytná v boji proti dalšímu šíření kůrovce.

Těmto aktivistům vůbec nejde o šumavskou přírodu, ale o prosazení vlastních zájmů spočívající ve změně ve vedení národního parku, které by umožnilo změnit Šumavu v laboratoř jejich nezodpovědných experimentů a bádání tak, jak tomu bylo za vlády exministra životního prostředí pana Martina Bursíka.

Současný katastrofální stav šumavských lesů, kdy kůrovec zničil rozsáhlé lesy v okolí Plešného jezera, Pramenů Vltavy, Poledníku a dalších míst kdysi krásné Šumavy, zavinili právě nejrůznější takzvaní ochránci přírody, kteří svoji nezodpovědnou taktikou „nechte brouka na pokoji“ se pokusili vytvořit divočinu v místě kdysi krásných  lesů. Výsledkem je ovšem ekologická katastrofa, která končí nakonec rozsáhlým kácením šumavských hvozdů.

Vyjadřujme proto plnou podporu vedení Národního parku Šumava a jeho řediteli PhDr. Janu Stráskému v potírání kůrovcové kalamity včetně kácení nemocných stromů, které zabrání  další expanzi šíření zhoubného Lýkožrouta smrkového.

Ing. Jaroslav Houba, CSc, starosta obce Sedlec
Předseda krajského hnutí STAN Jihočeského kraje

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist