Zaplaťte miliony a stáhneme námitky. Jak „ekologové“ vydírají developery

Uveřejněno dne 21 srpna 2023 000 13:44
Naoko se tváří jako ekologické spolky, firmy nebo aktivisté. Ve skutečnosti jim jde jen o to jednoduše vydělat. Developerům, kteří plánují velké projekty, vyhrožují podáním námitek, které pozdrží výstavbu o několik měsíců, a investoři tak přijdou o obrovské peníze. Za to, že se vzdají připomínek, které v drtivé většině případů nemají žádný důvod, požadují milionové částky, ale někdy třeba jen počítače.

Ministerstvo pro místní rozvoj slibuje, že od nového roku o svůj „byznys“ firmy přijdou. Pomoct k tomu má změna zákona.

Majitel developerské společnosti Ekospol Evžen Korec, který staví zejména v Praze a okolí byty, se setkal s vyděrači u desítek svých projektů, které byly v souladu s územním plánem. Má pro ně i samostatné názvy: dělí je na počítačová a milionová sdružení. „Ta počítačová připraví námitky a velmi slušně nám popíšou, že jsou sdružení, často i dobročinná, že nemají vůbec nic a že potřebují alespoň dva počítače. Řeknou, že kdyby počítače dostali, námitky stáhnou,“ popisuje Korec.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ekologie-developerske-spolecnosti-zakon.A230820_180440_domaci_mejt?zdroj=sph_hp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist