Nechte se potetovat a dostanete roční permanentku na vlak zdarma, lákají v Rakousku

Uveřejněno dne 31 srpna 2023 000 11:24

Rakouská ministryně životního prostředí Leonore Gewesslerová se rozhodla nalákat na roční jízdenku na vlak neobvyklým způsobem. Uvedla, že kdo si nechá kartičku vytetovat, dostane ji zdarma. Informaci zveřejnila minulý měsíc v průběhu hudebního festivalu Electric Love; okamžitý zájem údajně projevilo na 30 účastníků.

 

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Železniční permanentka Klimaticket stojí více než tisíc eur na rok (přes 24 tisíc korun). Zájemci ji však mohou mít zcela zdarma výměnou za tetování. Sama ministryně sdílela na sociálních sítích fotografii, kde má na ruce dočasně vytetovaný nápis „Gewesslerová přebírá vedení“, uvádí server Telegraph.

Zájemci si mohli pro tetování dojít do vyhrazeného stanu na festivalu Electric Love, který se konal minulý měsíc u Salcburku –nabídky podle Independentu využilo na 30 lidí, dalších šest lidí se nechalo potetovat o uplynulém víkendu.

Někteří však tuto formu propagace vlakové jízdenky kritizují. „Nabízet lidem peníze za to, že si nechají dát pod kůži reklamu, ukazuje nepřijatelný pohled na lidstvo od vládní ministryně,“ okomentovala členka rakouské strany NEOS Henrike Brandstötterová. Podle šéfredaktora týdeníku Falter Floriana Klenka je kampaň ukázkou cynismu a výsměchu.

Systém se hroutí, rodiče jsou zoufalí. Na 100 tisíc českých dětí ordinuje jen 6 psychiatrů

Partnerský speciál
 
 

Sama ministryně pro životní prostředí hájí krok tím, že si tetování nechávají udělat většinou lidé, kteří už nějakou malůvku na těle mají. „Věnujeme tomu velkou péči. Tetování si lze nechat udělat jen za denního světla a nabízíme ho pouze lidem starším 18 let,“ řekla Gewesslerová.

Pozitivní zpětnou vazbu si pochvaluje také Jake Lambert, šéf společnosti One Mobility, která Klimaticket provozuje. Jízdenka se poprvé začala prodávat v roce 2021 a má povzbudit cestující k tomu, aby v Rakousku více využívali veřejnou dopravu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist