Útok chladného počasí drtí Česko

Uveřejněno dne 4 září 2023 000 10:41

Mimořádně chladné léto roku 2023 děsí Česko. Na Kvildě bylo zaznamenáno 7,7°C, což je rekordně nízká teplota. Tak mrazivé léto tu ještě nebylo! Hrozí nám nová doba ledová? Zamrzne celá Evropa? Přední expert na klima podotýká, všichni zemřeme, pokud nezvýšíme produkci CO2, nevykácíme lesy, které stíní slunce, a nezrušíme větrníky, které chladí vzduch. Doba ledová se může lehce vrátit, pokud něco neuděláme.

Celé Česko drtí úporně deštivé a chladné léto. Zvykli jsme si na teplá a suchá léta jako na něco samozřejmého, ale již brzy tomu tak nemusí být. Bude v Čechách běžný obrázek lidí lyžujících v Krkonoších v srpnu? Města topící se v bažinách? O svůj vědecký názor se s námi podělil předseda sdružení Teplá generace Augustín Bolestín, absolvent fakulty genderových studií. Rekordně nízké teploty jsou způsobeny masovým osazením pobřeží moří větrníky. Moře nebo oceány, jak všichni víme, slouží jako zásobárna tepla v chladnějších měsících. Ale větrné elektrárny svou rotací a vznikajícími vzdušnými víry způsobují ochlazení moří. Je to stejné, jako když si zapnete větrák v místnosti. Navíc brzdí teplé větry z jihu, které pak nemají sílu donést příznivější počasí. Dalším problémem jsou solární panely, co spotřebovávají paprsky a tím i teplo slunce, to je prostý zákon zachování energie. Pokud s tím vláda něco neudělá, do 10 let všichni zmrzneme. Ve spolupráci s předními datovými vědci jsme namodelovali situaci, která nezvratně prokazuje, že v roce 2035 v září bude v našich zeměpisných šířkách pravidlem ranní sněžení nebo mráz, možná teplo bez sněhu, ale jinak slunečno až deštivo v kombinaci s podmračeným jasnem.

Naše sdružení Teplá generace nemůže vůči těmto společenským výzvám zůstat lhostejná. Abychom vládu podnítili k akcím, budeme se lepit k větrníkům, zastiňovat solární panely a blokovat městskou hromadnou dopravu. Musíme vypouštět více CO2, aby se v Evropě zachovalo současné klima. Je nutné si uvědomit, že teplo není samozřejmost. Ještě, z pohledu geologie, nedávno, dá se říct skoro včera, se v Evropě rozkládal obrovský ledovec. Je také nutné si uvědomit, že Praha je na stejné padesáté rovnoběžce jako Kanada. Všichni víme, jak je v Kanadě zima, známe to z románu Bílý tesák. Pokud klimatu nepomůžeme zvýšením produkce skleníkových plynů, tak tady bude stejná zima jako tam. To je nepopiratelná věda a kdo ji popírá, je naprostý dezinformátor. Proto existuje necesárie preemptivní aferentace formou edukace municipalit rustikálním elementem society, která reprezentuje optimální antagonismus informační absence, dodává předseda.

Musíme chránit blahodárný CO2

Odborník na klima Jaroslav Mrakoplaš k tomu říká naprosto jednoznačně. Letošní mimořádně chladné léto je důkazem klimatické změny způsobené člověkem, který vysazováním stromů spotřebovává blahodárný oxid uhličitý. Tento plyn je v přírodě klíčový proto, aby teplo z planety neutíkalo zpět do vesmíru. Zároveň stromy stíní povrch, který se pak nemůže dobře ohřívat, což je nepříznivé. Méně rostlin znamená méně stínu a více tepla pro lidstvo. Pokud to půjde takto dál, je konec výletům za teplým mořem do Chorvatska. České rodiny budou muset hlouběji sáhnout do peněženek a jezdit za teplem do Afriky. Ochlazování je také způsobováno antropogenními emisemi aerosolů. Navíc je obecně známo, že mezi roky 1958 až 1965 poklesla průměrná teplota o 0,3 °C. Tímto tempem se země do roku 2035 zchladí o 3°C. Zdá se to jako maličkost, ale znamená to, že se ledový příkrov dostane až k jižnímu pobřeží Špicberků a odtud i dál. Bude to naprostá katastrofa. Musíme znovu nastartovat pozitivní trend globálního oteplování a odvodu vody z krajiny, aby v ní nevznikal led, který dále ochlazuje počasí. Je to stejné, jako když si v parném létě hodíte kostku ledu do nápoje, říká klimatolog, který se k hnutí Teplá generace přidal, protože chce zlepšit svět kolem sebe a věří v kritické myšlení a vědu. Je čas otevřít oči a zastavit zelené šílence, kteří nás chtějí nechat zmrznout.

Aktivisté z Teplé generace se rozhodli dát věci do pohybu. To, že hoří elektromobily, není náhoda. Budeme útočit na majitele elektrovozů, neboť oni jsou svým sobectvím vinní tím, že teplá léta minulých generací budou nenávratně pryč. Je to zločin na našich dětech. Jasný důkaz globálního ochlazování jsou požáry třeba teď na Rhodosu. V chladné noci se lidé chtějí zahřát a tak mnohem častěji si zapalují ohně ve volné přírodě. Pak je to jen otázka pravděpodobnostního počtu, kdy vznikne velký požár. Více chladu znamená tedy více požárů. Tyto požáry jsou naprosto jednoznačný důkaz o tom, jak se planeta ochlazuje. Pamatuji si, že za mých mladých let jsme v létě chodívali v krátkých kalhotách a tričku. Dnes vidím lidi, co mají košile s dlouhým rukávem. Tak chladná léta nikdy nebývávala. Naše zdroje to dokazují a zdroje, které to popírají, jsou dezinformace, uzavírá klimatolog.

Dezinformační scéna nastupuje

Přední odborník na dezinformační scénu František Pravdoser říká, že se aktivizovala síť financovaná z Ruska, která má za cíl přesvědčit Evropu k omezování skleníkových plynů. Putin spustil záměrně vojenskou operaci na Ukrajině, protože masy vojáků a zejména tanků zvednou závoj kouře, který zastíní slunce, což vyvolá globální zimu. Proto Moskva skrytě financuje zelené hnutí, aby zakryla skutečnost, že počasí se neustále ochlazuje. Důkazem je naše tvrzení a popírání Moskvy. Všichni víme, že Rusové lžou, takže jejich popírání je jasný důkaz toho, že tomu tak je. Myslíme si, že by vláda měla zintenzivnit boj s podvratnou propagandou a vypnout všechny servery propagující zelené myšlenky. Pokud tak neučiníme, co se stane s naší demokracií a svobodou ve studených nevytopených bytech? Všimněte si, že jsme snížili topení v bytech pod záminkou pomoci Ukrajině, ale to byl opravdu majstrštyk Moskvy, protože ve výsledku vidíme prodloužení vojenských operací a s tím související snížení letních teplot.

Náklady na topení rekordně rostou

Podle předních odborníků tak výdaje na topení v domácnostech mohou dále růst. Pokud bude pokračovat tento trend, tak výdaje domácností na zajištění tepla budou představovat 68,9 % jejich celkových výdajů. Význační datoví vědci provedli modelování a je to skutečně hrozivý trend. Dezinformátoři nebezpečí shazují tím, že si trochu víc zatopíme, ale kouř z topenišť také znamená více stínu a méně slunce, tedy se dostáváme do spirály destrukce. Více chladu znamená více topení a dále více kouře, to pak způsobí méně svitu a to zase vyvolá více chladu. Tuto spirálu je nutné zastavit speciálním kotlem, který spaluje jakékoliv palivo tak, aby se do vzduchu dostalo co nejvíc CO2. To pak nebrání průniku tepelného záření na zem, ale vyzařování opačným směrem už čelí velmi efektivně. To je čistá aplikovaná věda. Kotlíkové dotace, které mají v naší zemi tradici, budou znovu spuštěny a ti, co předělali kotle na škodlivě bezemisní, dostanou dotaci na přestavbu. Toto nebezpečí opravdu nelze podceňovat a je nutné jednat, pokud se máme jako civilizace zachránit. Vláda bude dotovat chov krav a rozšiřování pastvin. Evropská unie založí globální fond na doplňování dusíku v půdě.  Předpokládáme, že do emisní uhlíkově pozitivní ekonomiky je nutné vložit přes 2 biliony korun.

Nemocnice jsou přetíženy – situace se blíží kolapsu

Nelze ani zapomínat na medicínský pohled, lidé šokování nízkými teplotami jsou mnohem více náchylní k nemocem a nachlazení. Je všeobecně známo, že v teplém počasí jsou lidé méně nachlazení. Proto je nezbytné, aby současné teplé počasí bylo teplé více a více, což povede k poklesu nachlazených. V současném létě však jsou ordinace lékařů přeplněny pacienty s nachlazením. Takový nával jsem v létě nikdy nemíval, říká praktický lékař doktor Bolíto, známý léčitel afrických opic. To víte, doba ledová, je doba ledová, podotýká k situaci, kdy jeho ordinace praská ve švech pacienty, kteří kýchají, smrkají a kašlou. Kosí je rhinoviry, což s ohledem na aktuální nedostatek léčiv může vést k zahlcení nemocnic pacienty. Experti doporučují zavést povinné návštěvy solárií a veřejné ohřívárny, kde se bude topit na 40°C. Navrhují také, aby ministerstvo zdravotnictví vydalo mimořádné opatření, které zavede povinné odpolední ležení na slunci v rámci programu Antirinofaryngitid. Dále se bude dotovat zakoupení lehátek pro slunění a vyplácet náhrady podnikatelům. Chápeme, že veřejné finance nemohou utáhnout vše, ale můžeme si výhodně půjčit. Tato investice na dotaci lehátek se bohatě vrátí v úbytku nachlazených, což znamená úspory ve zdravotním pojištění a vyšší výnos na daních. Mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví také zakáže déšť od 11:00 do 13:00 pod sankcí až do milionu korun. Výše sankce bude závislá na intenzitě narušení opatření. V rámci objektivní odpovědnosti bude jako provozovatel počasí odpovědná místně příslušná pobočka meteorologického ústavu nebo příslušný odbor životního prostředí. Který z úřadů to bude, se rozhodne podle nálady ve správním řízení. Jedná se tedy o odpovědnost preventivního charakteru, neboť má působit na provozovatele počasí, aby nedopustil páchání přestupků proti mimořádnému opatření. Sledujte další zprávy! Počet mrtvých na nachlazení stoupá, teploty klesají, katastrofa je blízko…

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist