Klimatičtí fanatici ochromili Berlín

Uveřejněno dne 21 září 2023 000 10:09
Klimatičtí teroristé ze hnutí Poslední generace dnes ráno opět zastavili dopravu v Berlíně. Podle svých vlastních slov vytvořili kolem 30 neprůjezdných stanovišť.

Berlínská policie hovoří o 21 blokádách, které se jim podařilo odstranit až po několika hodinách. Blokády začali aktivisté zřizovat synchronizovaně kolem půl osmé ráno s evidentním cílem: zastavit dopravu v hlavním městě Německa. Pokud toto není veřejné ohrožení, tak nevím.Policie měla připraveno cca 500 jednotek, kterým se podařilo uvolnit dopravu na sedmi křižovatkách. Ekoteroristé však začali používat místo klasického vteřinového lepidla, na jehož uvolnění policie používá řepkový olej, používat mnohem odolnější lepící směsi. Zásahy tak leckde trvaly dvě a více hodin a následkem jsou mnohde poškozené silnice.

Není divu, že byl i dnes zaznamenán případ, kdy frustrovaný řidič po dlouhém čekání nastříkal aktivistům do očí slzný plyn a snažil se je skopnout z vozovky. Protesty klimaaktivistů dodnes vedly k jen v Berlíně k 2 800 trestním řízením. Zatím bylo proti příslušníkům Poslední generace vydáno 74 pravomocných rozsudků ze 143 nepravomocných. Ve dvou případech byly uloženy nepodmíněné tresty. Poslední generace však hodlá v blokování dopravy pokračovat.

Blokády ekologických aktivistů stály německou policií z poslední rok a půl více než 480 000 zásahových hodin a na odstranění lepičů spotřebovala přes 450 litrů oleje. Německé veřejnosti, přes dílčí podporu ze strany ekofanatiků, dochází trpělivost. Policie se rozhodla nasadit více policistů v civilu, kteří mají pomoci s prevencí blokád.

Současnou protestní vlnu odstartoval nedělní incident, kdy zástupci Poslední generace polili zdi symbolu sjednoceného Německa – Braniborskou bránu. Poškodili všech šest jejích sloupů do výše několika metrů. Police zadržela 14 lidí. Berlínský starosta Kai Wagner útok odsoudil s tím, že Poslední generace poškodila nejen historickou památku, ale také: „náš liberální diskurz o důležitých otázkách naší doby.“

Co se stane u nás, až, a takové plány česká odnož Poslední generace skutečně má, ekoteroristé ochromí ranní dopravu v Praze v takto masivním měřítku? Co se stane, až například polijí sochu Sv. Václava rudou barvou? Nepřeju si to, ale může se stát, že poškozeným řidičům „rupne v kouli“ a začnou si to s nimi vyřizovat ručně. Rovněž masově.

Zdroj: https://richardpeterka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=806475

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist