Co kdyby lidé s opačným názorem měli pravdu?

Uveřejněno dne 3 října 2023 000 11:25

Člověk by řekl, že Němci se chytnou za nos a začnou napravovat chyby, které jsou způsobeny jejich zelenou politikou.

Ale kdepak, zavřou si svoje jaderné elektrárny a rozjedou ty uhelné, protože vítr fouká, kdy chce a slunce svítí, když nejsou mraky. Navíc, když vítr fouká hodně, tak je to problém a když svítí slunce hodně tak je to také průser. Kdysi se říkalo, když do pekla, tak na pořádné kobyle. Němci však budou rádi, když tam vůbec dobelhá, pokud na cestě nezdechne. Německá vláda je však přesvědčena, že jejich kobyla belhá k ráji. A za to, že belhá, obviňují ostatní.

Třeba Francouze, že prodávají pod cenou elektřinu ze svých jaderných elektráren a díky levné energii se stěhují německé firmy do Francie. No, firmy se jim stěhují i do USA a Kanady. A přesto, že nakonec své výrobky dovezou do Německa, tak je náklady vyjdou levněji, než kdyby vyráběly přímo v Německu.

Další, jako například německé automobilky přesouvají nejen výrobu do Číny, ale dokonce uzavírají partnerství s čínskými automobilkami. Nejen, že v Číně jsou nižší náklady, ale také s tak dostanou k nejnovějším technologiím. Děsí je totiž expanze čínských automobilek na evropské trhu, které zde prodávají nejen spalovací auta, ale i elektrická, a to za cenu mnohdy nižší, než mají německá spalovací auta.

Evropská komise chce na čínské automobily uvalit clo, protože dle názoru EU Čína dotuje výrobu elektromobilů, aniž by vysvětlila, když ty auta dotuje, proč jsou v Číně daleko levnější než v Evropě.

Možná to je taková humorná vložka, že Ursula von der Leyen dnes přijela do Prahy, aby: „Jsem ráda, že paní předsedkyně přijíždí do Prahy na pozvání premiéra Fialy, aby se osobně zapojila do české veřejné diskuse o naší odpovědi na změny klimatu a s tím související podpoře průmyslu v ekonomické transformaci,“ uvedla pro HN Monika Ladmanová, vedoucí Zastoupení Evropské komise v Česku, které se na organizaci cesty podílí.

Hlavně si všimněte slova podpoře. Přeloženo, dotace. Protože Green Deal je pacient, který je udržován ve vegetativním stavu za pomocí infúzí. Tedy dotací.

Nějak si tak říkám, jak by člověk, vyrůstající v době ledové reagoval na tyhle ideologické představy. A nejen v době ledové, ale lidé, co žili v zcela nedávno v takzvané malé době ledové, která skončila relativně nedávno. Vědí vůbec tihle ideologové zeleného šílenství, že například v dnešním Švýcarsku a Rakousku se pořádaly poutě k horám, protože ve 14 a 15 století začaly růst ledovce a lidé si to vykládali jako nepřízeň Boha, protože ledovce si braly jejich domovy, pastviny? Čtou zprávy, že v místech, kde ledovce odtály se objevují pozůstatky lidských osad, pastevecké boudy? A zatímco archeologové se radují, tak politici a jimi placené neziskové organizace budou strašit lidi, že přichází strašná doba, kdy tají ledovce a slepice snáší vajíčka již uvařená nahniličko.

A v tomhle strašení jsou Němci premianti. Nevím, od jaké doby mají pocit, že co chceme my Němci je dobré a když je to dobré pro Němce, tak to musí být dobré pro všechny ostatní a mají nutkavou touhu tu svojí “radost” vnutit ostatním. Podobně to bylo s imigranty, těmi plaváčky i těmi co šly po svých z Turecka. A dnes si je nechtějí vzít z Itálie, přestože je tam dováží lodě německých cestovek, tedy neziskových organizací, financovaných německou vládou.

Jde přeci o život chudáků, ne? Až na to, že ten chudák za cestu do Evropy vyvalí pět tisíc dolarů a neziskovky tyhle chudáky zachrání před utopením sto metrů od pobřeží Tunisu. Musíme pomáhat, v Africe jsou války a hlad.

Nicméně zpět ke Green Dealu. Jako věřící člověk jsem se mnohokrát setkal s výsměchem, že věřím na zázraky, protože každý zázrak jde tak nějak vysvětlit fyzikálními zákony a když vysvětlit nejde, tak proto, že věda ještě nedospěla tak daleko. Většinou jsou to lidé, kteří věří, že mohou fyzikální zákony ohnout a přizpůsobit sobě. Lidé, kteří věří, že mohou změnit globální klimatické změny.

I když jsem věřící, tak uznávám, že mnoho zázraků jde vysvětlit za pomocí vědy. Jenomže věda neobjevuje nic nového, objevuje zákonitosti, které neznala. A po pravdě, pokud věřím v Boha, tak věřím také, že pokud Bůh stvořil Kosmos a ten se chová podle nějakých zákonů, tak je logické, že ten kdo něco stvořil, také umí těch zákonitostí využít. Jsem asi naivní, možná Bůh neexistuje a věřím nějaké pohádce. Pro mě ovšem krásné pohádce.

Ale pokud jsem naivní a hloupý, co jsou pak lidé, kteří si myslí, že mohou změnit fyzikální a přírodní procesy? U kterých ani neznají jejich podstatu. Kteří budou tvrdit, že tornáda jsou výsledkem lidské činnosti, ale lidé, kteří tornáda zkoumají řeknou: “Známe příčinu jejich vzniku, ale naše modely často selhávají. Tornáda vznikají i za podmínek, kdy bychom to nečekali.

Jenomže tahle slova se v médiích neobjevují. Nejdou dohromady s ideologickým pohledem aktivistů, progresivního pohledu a politiků. Všimněte si, že když bude v médiích klimatolog, zastávající, že člověk může za změnu klimatu, tak se tam nikdy neobjeví opačný názor. Není dán prostor jinému názoru, ale objeví se tam…skeptický klimatolog, v lepším případě, v tom běžném je to vyvrhel, co popírá klimatické změny. Neřekne se, že je nepopírá, protože klimatické změny zde probíhají neustále, a dokonce i ve zrychleném procesu, ale že popírá, že na to má vliv člověk. Má jiný názor a to se neodpouští. Mohlo by to někoho ohrozit. Je třeba mít stejný názor na vše. Různé názory se připouští, pokud se s s hlavním názorem shodují. Pokud ne? Jde o dezinformace.

A ty je třeba potírat. Protože o pravdu už dávno nejde. Protože ta je nepříjemná. Co kdyby lidé s opačným názorem měli pravdu?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist