ZÍTRA SE BUDE TANČIT VŠUDE, ANEB VŠICHNI ZEMŘETE

Uveřejněno dne 3 ledna 2024 000 8:00

Naše zelené vlajky udržitelnosti na celém světě na solárních stožárech již vzhůru vyletí, pak hledíme do budoucnosti s optimismem a spřádáme velké plány na zářné zítřky. A hle na plánované výdobytky! Udržitelných 300 gramů masa na osobu jedenkrát týdně, k tomu půl litru mléka, zbytek doplníme hmyzem, řasami a uměle vyrobenými potravinami. Pokud sníme víc, tak všichni zemřeme v plamenech apokalypsy.

BUDOUCNOST JE TAK KRÁSNÁ A BEZ MASA

Tak lákavé perspektivy malují tvůrci nové a šťastnější budoucnosti. Proč to všechno vlastně musíme dělat? Protože jinak všichni zemřeme. Nenosíte roušku, zemřete, nejste očkovaný, zemřete, jíte maso, zemřete, topíte dřevem, zemřete, jezdíte autem, zemřete. Chcípněte hladem, protože by se mohlo oteplit. Nedělejte stejnou chybu jako lovci mamutů, žrali moc masa, vyprodukovali tím obrovskou uhlíkovou stopu a ledovec ustoupil. Kdyby okusovali kůru ze stromů, tak tu ledovec mohl být. Tohle všeobecné vymírání už začíná být trochu nuda. Co třeba zkusit propagandu, že odříkání masa způsobuje prodlužování penisu a zlepšení prožití orgasmu? I když to už tu taky bylo. Nějak těm propagandistům dochází šťáva. Žádné světlé zítřky, jen neustálé odsouvání nezbytného konce vyhynutím. Už jsme vymřeli tolikrát, že už to nedojímá. Ale zato máme skvělý cíl a to svět bez masa již v roce 2050. Nabízí se taková kacířská otázka, zda vůbec takový hladový život v bídě a zmaru stojí za žití. Myslím, že dám přednost vyhynutí. Podobná opatření tu byla naposled za války, kdy byl zaveden přídělový systém. Strana a vláda moudře rozhodovala, co je pro nás dobré, a proto úspěšně v přídělovém systému po válce pokračovala nejdřív v socialismu opatrném a pak v tom plnotučném. Není nad to, když někdo moudře určí, kolik se toho smí sníst a co. Takový režim je běžný ve věznicích a u malých dětí.

Naprostá hospodářská neživotnost zeleného modelu projevující se selháváním sebezáchovných mechanismů a hladověním se zakryje vznešenými hesly. Stejně jako za komunistů, musí být hůř, aby mohlo být líp. Pamatuji si, že fronta na maso byla symbolem naprosté hospodářské neschopnosti komunistického režimu a takto ironicky byla nazývána Stalinova socha v Praze. Máte hlad? Nevadí, za to máme v kosmu raketu. Za komunistů byl alespoň Remek ve vesmíru, ale teď? Komunisté před lidmi rozvíjeli představu zlatého úsvitu, kdy nebude pánů, bohatých a chudých, a proto se teď musíme uskromnit, protože zítra to bude skvělé. Ale co nabízejí tito blouznící šílenci? Výjevy z apokalypsy. Ne, že by to byla taková novinka, hlasatelů konce světa tu bylo mnoho od nepaměti. Chiliastické šílení a obava lidstva, že všichni zahyneme v konci věků nebo světa, tu byla přítomná pořád. Novinka je v tom, že si říkají vědci a stát se podle nich řídí.

Když tak nad tím uvažuji, tak si má zvrhlá dezinformátorská mysl představuje, kdyby se totéž dělo v Rusku, co by asi tak psaly naše noviny. Napadají mne titulky jako „Putinova diktatura zápasí s hladem“ nebo „Zoufalí Rusové jedí hmyz“ a v článcích by bylo něco ve smyslu, jak se Putinova hrůzovláda hroutí, protože není schopna zajistit výživu obyvatelstvu. Dokonce považte, mají tam 300 gramů masa na týden! Ale u nás? To je pokrok a zodpovědné budování lepších zítřků. Protože co? Protože jinak vyhynete. A vyhynout je co? Vyhynout je špatné.

PROTO TU MÁME NOVÉ PROGRESIVNÍ METODY HOSPODAŘENÍ

Aby bylo všechno krásné a dokonalé, je potřeba zajistit nové progresivní metody. Začneme třeba od zemědělství, kde mnohem lepší než dojit krávy je dojit velbloudice. Máme tu lidsky silný příběh o mladém progresivním farmáři se sluneční elektrárnou na střeše, který chová velbloudy, protože jejich mléko je bílé zlato. Nu, výtečně! Od neolitické revoluce si tady v Evropě nikdo nevšiml, že chov krav je o ničem a nevyplatí se. Pořád jsme jen zbytečně utráceli peníze a až nyní jsme učinili objev. Díky pokrokové vědě nyní víme, že naši předci byli naprostí pitomci a měli chovat velbloudy. Kdepak jsem jenom tyhle přemoudřelé kecy vědců o nových a lepších postupech, o vědeckém řízení společnosti jenom slyšel? Kdopak si dneska vzpomene na rozorávání mezí, narovnávání vodních toků, kolektivizaci a další krásné vynálezy vědeckého myšlení? Která nová Muchinová nám vytesá sochu těchto hrdinů?

K lepšímu světu však potřebujeme levnou energii, ale kde ji získat? Kde? Vítr fouká zadarmo, tak ho prostě a jednoduše využijeme. To by vás nenapadlo, co? Technickou úroveň těchto nositelů progresivních objevů, kteří se podílejí na propagaci zelených technologií, ukazuje článek o větrné energii. V něm se se to jen hemží slovy jako dekarbonizace, spravedlivý, prospěch, chytré sítě a další revoluční slova. Stěží uvěřit, že ten článek nenapsali choromyslní chovanci ústavu šílenství v rámci nějaké léčby. Dokážete si představit průmysl poháněný větrnou energií? Ne? Pak jste zpátečníci nevěřící v pokrok. Dokonce tam soudruzi vtipkují na téma, že větrná energie je ochrana před vysokými cenami. Jen si tak trochu nepoložili otázku, copak je příčinou těch vysokých cen? Že by stupidní zelené nápady? Ne, určitě ne, jak jen mne to mohlo napadnout?  Všechny potíže růstu překonáme tím, že doplníme regulační a institucionální rámec, který by umožnil zavádění větrné energie a plné využití výhod. Nu, ano, tak snadné to je. Vydáme nařízení a ono se to samo nějak zařídí. To vše proto, aby se vyvinul tlak na provozovatele přenosové soustavy pro zajištění úložiště energie. Unie se zavázala a vy, umounění inženýrští troubové, to splňte. Myslím si, že další komentář ke způsobu myšlení zelených Khmerů už ani není potřebný.

JE TO PŘECE VĚDECKÝ KONSENSUS

Změna klimatu je vědecký konsensus. To byl marxismus taky. Takový souhlas se vyrábí snadno. Ti kdo odporují, jsou prohlášení za žvanily nebo zaprodance, není jim dovoleno publikovat nebo se vyjadřovat na veřejnosti. Viděli jste v přímém přenosu, jak se takový všeobecný souhlas s opatřeními vytvářel době covidových her. Tam šlo také o naprosto jasné věci, že rouška chrání, očkování pomáhá, kdo je proti, tak zabíjí staroušky. V takovém prostředí skvěle funguje autocenzura, kdy se vědečtí pracovníci, záměrně nepíšu vědci, bojí publikovat cokoliv, co je v rozporu s obecně přijímanou pravdou. Protože postup, ceny, publikace a granty by byly rázem pryč. Celý souhlas je založen na předpokladu, že počasí nebo podnebí se přece mění, ne? Přece to nechcete popírat. Ale už se nějak nedodá, že hlavní spor se vede o to, zda je vůbec možné větru a dešti poručit. Ale zejména, zda vůbec hospodářské možnosti dávají prostor pro takové poroučení.

Co já už za svůj život slyšel konsensuálních teorií a všechny byly potvrzeny neomylnou vědou, kritickým myšlením, sociální spravedlností a podobnými blbostmi. Třeba vejce – nejdřív to byl prakticky jed, pak zase elixír zdraví, pak zdroj zlého cholesterolu a tak dále. Nebo máslo bylo zlo na srdce, a proto se prodávaly rostlinné tuky, o kterých se zase ukázalo, že to tak žhavé s tou prospěšností pro zdraví nebude. Nebo mléko, červené maso atd. A to jde v podstatě o nic, jen o výživu. Nabízí se otázka, co když je to podobně se středobodem zelené propagandy o všeobecném vyhynutí v plamenech nebo vodě z roztopených ledovců? Ne, to je přece čistá věda a ta se nikdy nemýlí. To je přece jasné. Sem tam se splete, ale to nic. Nejdřív to bylo globální ochlazování, pak globální oteplování a teď klimatická změna.

Neomylná věda jde dokonce tak daleko, že je nutné přijmout klimatický zákon. Ustaví se nový úřad, tak zvaná Klimatická rada, budou se dělat klimatické plány obcí a klimatické investice. Pochopitelně na prostý lid musí být přísnost, a proto také bude tento zákon definovat přestupky. Zajímavý je návrh odpovědnosti fyzických a právnických osob za klimatickou újmu a poškození klimatu. Už to vidím v růžových barvách, jak se dostaví zločinec ke správnímu řízení, kde bude čelit obvinění ze spotřeby nadnormativního množství masa. Soudruzi, je fajn, že čtete moje články, ale já to myslel jako satirický vtip.

JAK TO ASI DOPADNE?

Zahraju si na věštce. Budu hádat, jak to dopadne. Výsledek bude, že počasí si bude dělat, co chce. Evropa bude bez průmyslu závislá na výrobcích dovezených zvenčí, bude panovat hlad, obecná bída a pronásledování nepřátel, kteří podle propagandistů tohle vše způsobili. Prostě trockistický socialismus. Na politickém poli bude kralovat obecný konsenzus, že se klima zlepšuje díky opatřením, ale tato jsou sabotována nepřáteli, jinak by naše úspěchy byly mnohem a mnohem větší. Umělci v televizi dříve skládající úderné písně na oslavu roušek nebo třeba potomci soudruha Svěráka se budou úzkostlivě dovolávat ve špinavých oděvech, abychom tolik neprali, protože to spotřebovává vzácnou vodu. Budou pět ódy na luxusní jídla z hmyzu a skvělou tuřínovou polévku. Taky budou se slzou v oku připomínat, jak se nyní máme nejlépe v dějinách. Určitě na to vytáhnou i statistiky, které to budou prokazovat. Datoví vědci budou kralovat, i když bude elektrická energie na příděl, ale na jejich výpočty radostné budoucnosti bude vždy přidělena v míře vrchovaté. Hromadnou dopravu budou obstarávat velbloudí potahy, protože koně už nebudou a samohyby budou jen pro vyvolené.  Moudře jsme se jich zbavili, neboť zhoršovaly klima. Bude to ovzduší permanentní revoluce, neboť počasí jako nepřítel je věčné. V čele státu stojí Strana zelených pirátů pod vedením nebinárního velkého To.

Že jsou to jen ničím nepodložené řeči? Opravdu? Pamatujete si, jak tyhle skvělé revoluční metody zafungovaly na Srí Lance? Dopadlo to hladomorem, kolapsem pořádku a státu. Všem na očích, veřejně a bez utajení. Vláda na Srí Lance použila tyto progresivní technologie a výsledek byl jako u všeho podobného – mysleli to dobře, dopadlo to jako vždycky. Každý má možnost vidět, že zelené zemědělství znamená hlad, zelené technologie naprostý úpadek průmyslu a to celé pád společnosti do chaosu. Útěk průmyslu před evropskými šílenými normami je už veřejně také znám. Přijmout klimatické šílenství znamená hladomor a popření výsledků průmyslové revoluce. Tohle lze snadno zjistit z veřejných pramenů. Položím jednu logickou otázku – copak to vůdcové EU nevidí? Pokud ne, tak jsou hlupáci a nemají co pohledávat v rozhodujících funkcích. Osobně se obávám, že správná odpověď je spíš, ale vidí a velmi dobře. Ať si každý čtenář udělá svůj závěr, podkladů ve veřejných pramenech je více než dost. Stačí se podívat, jak EU zvládá boj s migrací, jak zvládá řízení společnosti, jak zvládá rozvoj průmyslové výroby, jak zvládá finanční hospodaření, jak zvládá energetickou bezpečnost, jak zvládá zahraniční politiku a tak dále. Nu a z toho si uděláte krásnou představu, jak EU zvládne tuto výzvu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist